İş insanı Mithat Samsama, “Tekstil ve hazır giyim, ülke ihracatına sağladığı katma değer ve istihdam olanakları nedeniyle gelişmekte olan ülkelerin lokomotifi ve ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol oynayan bir sanayi sektörüdür. Aynı zamanda dünyada gelişen moda akımları ve sürekli değişen trendlerle insanları mutlu eden ve yaşam tarzına katkı sağlayarak sosyal yaşamlarına büyük ölçüde katkı sağlayan dinamik bir sektör" diyor.
Modaya yön veren markalar tüketicinin zihnine kazınacak mesajlar vermek için yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Kimi marka üşüdüğünü varsaydığı ikonik binalara şişme montlar giydiriyor, kimi yağmur damlalarıyla ortaya çıkan mesajlar bırakıyor kimi ise ürünlerine seyahat sigortası sunuyor. En çarpıcı olanlardan biri ise hızlı moda etkisiyle üretilen binlerce sentetik kıyafetin insanları kovaladığı bir evrene sürükleyen film.
All in White ile Instagram'da tanıştık. Stil sahibi çizgisiyle fark yarattığını düşündüğümüz markanın kurucusu Beril Özkul ile iletişime geçtik; Akaretler'deki showroom'unu ziyaret ettiğimiz Özkul'un girişim hikayesini güzel bir kahve eşliğinde kendisinden dinledik.
Hazır giyim ve tekstil sektörlerinde çevresel sürdürülebilirlik ve ürün izlenebilirliği önemli bir konu haline gelirken, Türk markaları ise hazır giyim ihracatında dijital ürün pasaportu ile rekabet avantajı sağlayabilecek.
30 milyar dolarlık ihracat büyüklüğü ve 1 milyon kişiye yakın istihdam rakamıyla hazır giyim ve tekstil sektörü Türk ekonomisinin temel taşlarından biri olmaya devam ediyor. Son iki yılda küresel ve bölgesel gelişmelerden fazlasıyla etkilenen iki sektör yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir üretim teknolojilerine odaklanmış durumda. Küresel rekabetin son derece çetin olduğu bu sektörlerin yol haritası teşvikler, ihracatta ortak stratejiler ve yeşil dönüşüm yatırımlarından oluşuyor.
Yan sanayi ürünleri arasında ‘etiket' önemli bir yer tutuyor
Türkiye, 90'lı yıllarda başlayan 2000'li yıllarda gelişen tekstil ve hazır giyim alanında yarattığı ‘markalı ihracat' başarısıyla birlikte yan sanayi alanında da düğmeden, etikete, vatkadan fermuara pek çok kıymetli üreticiyle hem iç pazarda hem de yurt dışı pazarlarda fark yaratıyor.
Hazır giyim sektöründe yeni dönem: Stratejik iş birliği şart
17. İstanbul Hazır Giyim Konferansı'nda sektörün geleceği masaya yatırıldı. TGSD Başkanı Kaya, jeopolitik krizlerin sektörde yeni fırsatlar yarattığını vurgularken, sürdürülebilirlik ve inovasyonda iş birliğinin önemine dikkat çekti.
EDWARDS, kendi adını taşıyan ilk koleksiyonunu tanıttı
EDWARDS, 30 yılı aşkın tecrübesini yeni bir vizyonla sunarak, kendi adını taşıyan ilk koleksiyonu ile yepyeni bir serüvenin kapılarını açtı. Koleksiyonda ayrıcalıklı ürünler sunuluyor.
Hazır giyimciler, ABD ile ‘Tercihli Ticaret Anlaşması' için çalışıyor
Türk hazır giyim sektöründe dönüşüme odaklandıklarını belirten TGSD Başkanı Ramazan Kaya, sektörün ürün-pazar-marka çeşitliliği sağlayarak daha fazla katma değer yaratması gerektiğini ifade etti. Kaya, kamudan talep ettikleri beş maddeyi açıklarken, Eş Başkan Sanem Dikmen de özellikle ihracatı artırmak için ABD ile ‘Tercihli Ticaret Anlaşması' yapılabileceğinin altını çizdi.
DeFacto, 2030'a kadar karbon ayak izini yüzde 55 oranında azaltmayı hedefliyor
DeFacto, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı. Marka, 2030 yılında karbon ayak izini yüzde 55 oranında azaltmayı hedeflerken 2050'de ise emisyonlarımızı sıfırlayarak ‘İklim Pozitif' marka olmayı hedefliyor.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak ve mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak içintıklayınız.