USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

29 Haziran 2024 10:08

OpenAI, yeni modelini duyurdu

Yapay zeka botu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, insan yapay zeka eğitmenlerinin hataları tespit edememe ihtimaline karşı CriticGPT adında bir başka yapay zeka modeli geliştirdiğini duyurdu.

OpenAI, yeni modelini duyurdu

OpenAI'ın yapay zeka sohbet robotu ChatGPT tarafından yapılan kod hatalarının düzeltilmesi için insan gücünü kullanıyordu.

Yapay zeka şirketinin insanların hataları tespit edememe ihtimaline karşı CriticGPT adında bir başka yapay zeka modeli geliştirdi.

Microsoft'un da desteklediği süper laboratuvar Perşembe günü bu yaklaşımı açıklayan "LLM Eleştirmenleri LLM Hatalarını Yakalamaya Yardımcı Oluyor" başlıklı bir makale yayınladı.

HATA TESPİTİ ZORLAŞIYOR

İnsan yapay zeka eğitmenleri, özellikle sohbet robotu eğitmenlerinden daha fazla şey bildiği noktaya ulaştığında, hatalı cevapları tespit etmekte zorlanır.

Bu nedenle OpenAI, modellerini programlama kodu üretme konusunda daha yetenekli hale getirmek için geri bildirim sağlamakla görevli kişilere yardımcı olmak üzere, bu üretken yanıtları eleştirmek için başka bir model oluşturdu.

EN ÇOK OKUNANLAR