USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

30 Haziran 2024 10:26

'Ters Yüz PƎRⱯ' sergisi Pera Müzesi'nde sergileniyor

Küratörlüğünü Prof. Dr. Mona Mahall, Prof. Dr. Aslı Serbest ve Yelta Köm'ün üstlendiği 'Ters Yüz PƎRⱯ' sergisi Pera Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

'Ters Yüz PƎRⱯ' sergisi Pera Müzesi'nde sergileniyor

'Küreseller', 'Basamaklar' ve 'Spekülasyonlar' başlıklı üç bölümden oluşan sergi, İstanbul, Ankara, İzmir, Tahran, Hong Kong, Osaka, Berlin, Weimar ve Almanya'nın diğer kentlerinden sanatçı, mimar ve araştırmacıları bir araya getiriyor.

'Ters Yüz PƎRⱯ', İstanbul'daki mevcut sanat kurumlarına ve kentsel çevrelerine dair çoklu bakış açılarını, yüksek kültür ve popüler kültür arasında hareket ederek bir araya getiriyor. Yerel, kâr amacı gütmeyen sanat mekânlarına odaklanan ve kamusal programına kültür-sanat çalışanları ile ziyaretçileri de dahil eden sergi, alternatif değerler üzerine düşünüyor

'Temsil Pratikleri ve Politikaları' bölümü ve Bremen Sanat Üniversitesi'nden Prof. Aslı Serbest yürütücülüğündeki "Geçici Mekânlar" bölümü iş birliğiyle düzenlenen 'Ters Yüz PƎRⱯ', küresel kapitalist ilişkileri ve yerelleşmiş kültürel pratikleri araştırıyor. Ayrıca mimarinin, kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerinde hem kurucu hem de açığa çıkarıcı bir rol oynayarak bu kurumların belirli bir yer ve zamanda nasıl aracılık ettiğini ve işlediğini inceliyor.

18 AĞUSTOS'A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

'Ters Yüz PƎRⱯ' sergisi, 18 Ağustos'a kadar Pera Müzesi'nde ziyaret edilebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR