USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

21 Ekim 2024 15:55

Türkiye, küresel hedefin önemli bir parçası

Chery'nin, Türkiye pazarını küresel genişleme stratejisinin önemli bir bileşeni olarak gördüğünü ifade eden Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, “Türkiye; elverişli bir ticaret ortamı, kilit bir üretim ve ihracat merkezi olarak öne çıkıyor. Chery, Türkiye'de güçlü bir varlık kurarak uluslararası markasını daha da güçlendirebilir” diyor.

Türkiye, küresel hedefin önemli bir parçası

Chery'yi farklı kılan unsuların başında yenilikçi teknolojilerin geldiğini dile getiren Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, "Gelişmiş elektrikli araç teknolojisi için büyük Ar&Ge yatırımlarımız mevcut. 'iCar' çekirdek teknoloji platformumuz ve yakın zamanda piyasaya sürülen Kunpeng Süper Performans Elektronik C-DM hibrit sistemi, ileri teknoloji çözümler konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor. Bu yenilikler, performans, enerji verimliliği ve menzil açısından elektrikli araçlarımıza rekabet avantajı sağlıyor" diyor.

BİRDEN FAZLA SEGMENTE ERİŞİM SAĞLANIYOR

Turan, Chery'nin otomotiv endüstrisinde nasıl farklılaştığını ise şöyle özetliyor: "Chery, geniş bir kitleye ulaşmak ve etkili iletişim sağlamak için çeşitli kanallar aracılığıyla tüketicilerle bağlantı kuruyor. Bu noktada showroomlarımız müşterilerin araçları görüp, dokunabileceği ve test sürüşü yapabileceği fiziksel konumlar, doğrudan ve kişisel bir deneyim sunuyor. Ayrıca dijital platformlarda etkileşim, gerçek zamanlı geri bildirim ve topluluk oluşturmak için fırsatlar sağlıyor. Çeşitlilik, Chery'nin birden fazla segmente erişimini sağlayarak daha geniş müşteri kitlelerine ulaşma yeteneğini güçlendiriyor. Modellere ileri düzey özellikler ve teknolojiler entegre etmek için ZTE ve Huawei gibi sektör liderleri ve teknoloji ortaklarıyla iş birliği yapıyoruz."

BÜYÜME POTANSİYELİ, İSTİKRAR VE GENİŞ TÜKETİCİ KİTLESİ

Türkiye pazarının Chery için birkaç stratejik nedenle büyük önem taşıdığını ifade eden Turan; "Türkiye, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan bir nokta olup, büyüyen otomobil talebiyle geniş bir tüketici kitlesi sunuyor. Pazarın önemi, büyüme potansiyeli, istikrarı çok kıymetli avantajlar sağlarken, yine Doğu Avrupa ile Orta Doğu'daki diğer pazarlara açılan bir kapı olmasıyla da çok önemli. Chery, Türkiye pazarını küresel genişleme stratejisinin önemli bir bileşeni olarak görüyor. Türkiye'de güçlü bir varlık kurarak, Chery uluslararası markasını daha da güçlendirebilir ve otomotiv endüstrisinde küresel bir güç olarak konumunu sağlamlaştırabilir kanaatindeyiz" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR