USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

26 Ekim 2023 11:24

‘Sihirli Halı' ile bir gün

Ultra lüks ve kişiye özel otomobiller üreten Rolls-Royce markasının birbirinden muhteşem modelleri; Cullinan Black Badge, Ghost, Phantom ve dünyada sadece 12 adet üretilen Ghost Amber Roads modelleri ile Bulgaristan yollarında 300 km ‘Sihirli Halı' sürüşü deneyimi yaşadık.

‘Sihirli Halı' ile bir gün

Rolls-Royce'un ilk üretildiği 1904 yılından başlayarak markanın genlerinde olan lüks anlayışı ile birlikte kişiye özel tasarımları günümüze kadar gücünü korudu ve en ulaşılmaz olarak akıllarda yerini aldı. El işçiliyle üretilen bu otomobilleri özel kılan özelliklerin başında da meşhur 'sihirli halı' sürüşü yer alıyor.

Platin Dergisi olarak katıldığımız sürüş etkinliğinde Rolls-Royce'un birbirinden özel dört otomobili arasında bulunan Cullinan Black Badge ve Ghost modellerini deneyimleme fırsatı yakaladık.

İlk olarak Cullinan Black Badge'in direksiyonunda yerimizi alıyoruz ve ilk izlenim olarak otomobilin dışarısıyla olan ses yalıtımı dikkatimizi çekiyor. Rolls-Royce'un bu sessiz ortam için modellerinde 700 kg ağırlığında yalıtım kullandığı söyleniyor. Markanın meşhur 'sihirli halı' sürüşü de kullanıcısına büyük keyif ve konfor sunuyor. Kendinizi adeta uçan halıda hissediyorsunuz. Cullinan oldukça ferah ve büyük boyutlarda bir SUV. 2.8 ton ağırlığındaki SUV'ye 6.8 litrelik 608 bg güç ve 900 Nm tork üreten benzinli V12 motor hayat veriyor. Culinan Black Badge'in 0-100 hızlanma değeri ise sadece 4.9 saniye. Ayrıca Cullinan modelinin SUV formu sebebiyle de dünyada en çok talep gören modeli olduğu söyleniyor.

Ghost modeli için ise ağırlık merkezinin yere yakın olmasından dolayı daha dinamik bir sürüşe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Rolls-Royce modelleri üstün malzeme kalitesiyle birlikte analog saat ve klima gibi klasik tasarım anlayışını modern teknolojiyle birleştiriyor.

SPECTRE KASIM AYINDA TÜRKİYE'DE

Rolls-Royce'un tamamen elektrikli ilk modeli olan Spectre, kasım ayı itibariyle Türkiye'deki sahipleriyle buluşacak. Ayrıca Rolls-Royce markası 2030 yılı ile birlikte tamamen elektrikli motor teknolojisine geçmiş olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR