USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

19 Eylül 2021 13:43

Hyundai'den B-SUV segmentine yeni yorum

Hyundai popülerliğini koruyan SUV pazarına, Bayon ile birlikte 4. modelini kazandırdı. İzmit fabrikasında üretimi bulunan i10 ve i20 ile birlikte 40'tan fazla dünya ülkesine sadece Türkiye'den ihraç ediliyor

Hyundai'den B-SUV segmentine yeni yorum

Hyundai, yüzde 34,5 pay ile popülerliğini sürdüren SUV pazarına Santa Fe, Tucson ve Kona'dan sonra dördüncü modeliyle giriş yaptı. Bayon, kardeşi Kona ile birlikte B-SUV segmentinde yer alıyor. Kona ile aralarındaki en belirgin farkın ise Bayon'un aile otomobili özellikleri sunması ve Kona'nın daha sportif görünüş ve kullanıma sahip olması diyebiliriz.

B-SUV otomobilin uzunluğu 4.180 mm, genişliği 1.775 mm ve yüksekliği de 1.500 mm. Bayon, 2.580 mm dingil mesafesine sahip ve ideal bir diz mesafesi mevcut. Bayon, 17 inç jant lastik kombinasyonuyla beraber 183 mm'ye kadar yerden yükseklik de sunuyor. Otomobil ayrıca 411 litrelik bir bagaj alanına sahip.

MODERN VE DİJİTAL DOKUNUŞLAR

Jump, Style ve Elite olmak üzere 3 donanım paketi sunan Bayon'da Style Design ve Elite Bose olmak üzere 2 ara donanım seviyesinden oluşuyor. İç mekanda donanım paketine bağlı olarak 10,25 inç dijital gösterge ve yine 10,25 inç bilgi eğlence ekranı var. Ayrıca, otomobilde yine donanım seviyesine bağlı olarak 8 inçlik bir ekran daha bulunuyor. Otomobilin kokpitinde, kapı kollarında ve saklama ceplerinde iç mekanı şıklaştıran LED ortam aydınlatması da bulunuyor. Gövdesinde 9 farklı renk seçeneği bulunan otomobilin kabininde de iki farklı iç mekan rengi mevcut.

GELİŞMİŞ SÜRÜCÜ DESTEK SİSTEMLERİ

Diğer Hyundai SUV modelleriyle ortak olarak SmartSense güvenlik özellikleriyle donatılan otomobilde birçok sistem standart olarak sunuluyor. Yarı otonom sürüş özelliğiyle donatılan BAYON'a Şerit Takip Asistanı (LFA), Ön Çarpışma Önleme Yardımcısı (FCA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) gibi günümüz otomobillerinin vazgeçilmez güvenlik sistemleriyle birlikte sahip olmak mümkün. Tüm bu özelliklere ek olarak, Arka Yolcu Uyarısı (ROA) çocuk veya evcil hayvan unutulmaması için sürücü aracı terk etmeden önce bilgilendiriliyor.

BENZİNLİ VE HAFİF HİBRİT MOTORLAR

i20 ile aynı platform üzerinden üretilen Bayon'un kaputunun altına baktığımızda 1.4 lt 100 HP, 1.0 T-GDI 100 HP ve 1.0 T-GDI 120 HP 48V hafif hibrit motor seçenekleri mevcut.

EN ÇOK OKUNANLAR