Türkiye'de elektrikli araçların benimsenmesi için şarj altyapısının daha da yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken KPMG Türkiye Otomotiv Sektörü Lideri Hakan Ölekli, "Türkiye'de bu altyapının geliştirilmesinin, elektrikli araç kullanımının artmasına ve sektörde sürdürülebilir bir büyümenin sağlanmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Ülkemizde de bu küresel trendlerin benimsendiğini, dijital dönüşüm sürecinin hızlandığını ve endüstri 4.0 uygulamalarının yaygınlaştığını görüyoruz. Bu gelişmeler, ülkemiz otomotiv sektörünün küresel rekabet gücünü de artırıyor. Ayrıca Ar-Ge ve inovasyon yatırımları da otomotiv sektöründe belirleyici rol oynamaya devam ediyor. Batarya teknolojileri, otonom sürüş sistemleri ve yeni nesil mobilite çözümleri gibi alanlarda yapılan araştırmalar, sektördeki yenilikçiliği destekliyor. Otomotiv üreticileri, çevre dostu malzemeler kullanarak ve geri dönüşüm oranlarını artırarak global pazarlarda daha rekabetçi hale geliyor" yorumunda bulunuyor.
"Batarya teknolojileri, otonom sürüş sistemleri ve yeni nesil mobilite çözümleri gibi alanlarda yapılan araştırmalar, sektördeki yenilikçiliği destekliyor"
PERFORMANS VE SORUNSUZ MÜŞTERİ DENEYİMİ
Küresel Otomotiv Yöneticileri Araştırması'nın sonuçlarına göre özellikle elektrikli araçlarda satışların küresel olarak artmasını beklediklerini vurgulayan Ölekli, elektrikli araçların penetrasyonu için ortalama tahminlerin ise yükseldiğini söylüyor. Ölekli; müşteri deneyimi noktasında ise açıklamada bulunuyor: "Müşterilerin satın alım kriterlerine bakıldığında performans, en önemli alım faktörü olmaya devam ederken sorunsuz ve zahmetsiz bir müşteri deneyimi ikinci sıraya yükseldi. Bu yılki ankette, özellikle OEM yöneticileri abonelik geliri elde edebileceklerinden önceki yıllara göre daha az emin. Öte yandan otomotivde siber güvenliğe ilişkin endişeler de artmış durumda olsa da ankete katılan yöneticiler, otomobil üreticilerinin yeterli siber güvenlik ve müşteri veri koruması sağladıklarından hâlâ eminler."