USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Otomotiv

29 Ağustos 2023 12:01

B-SUV Segmenti Hyundai KONA ile sınırların ötesine geçiyor

2. nesil Hyundai KONA Türkiye yollarında... Yeni kona, C-SUV segmentine rakip olabilecek teknoloji, güvenlik ve motor donanımlarıyla oldukça iddialı.

B-SUV Segmenti Hyundai KONA ile sınırların ötesine geçiyor

Hyundai, B-SUV segmentinde bulunan 2. jenerasyon KONA modelini Türkiye'de satışa sundu. Bir önceki jenerasyona göre daha geniş ve daha teknolojik olan model, tek bir gövde altında 3 farklı motor tipine yer veriyor. İçten yanmalı benzinli motor seçenekleri 120 beygirlik (200 Nm tork) 1.0 litrelik T-GDi Elite DCT ile başlarken, daha fazla performans için 198 beygir (265 Nm tork) gücündeki 1.6 T-GDi N Line öne çıkıyor. Kullanıcılar, yakıt ekonomisi için de 141 PS'lik kombine çıkış ve 265 Nm'ye kadar tork ile etkileyici hızlanma ve yüksek verimlilik sağlayan 1.6 lt GDi Hibrit versiyonu tercih edebilirler. Hyundai, tamamen elektrikli versiyonu ise 2023 yılının son çeyreğinde satışa sunacak. Hyundai KONA, N Line versiyonda dört tekerlekten çekişle sunulurken diğer seçenekler ise önden çekişli olarak satın alınabiliyor.

DAHA BÜYÜK VE DAHA FERAH İÇ MEKAN

Yeni Kona, önceki nesle kıyasla 60 mm daha uzun dingil mesafesi, 77 mm daha uzun diz mesafesi ve ikinci sıradaki koltuklarda 11 mm daha yüksek baş mesafesi ile oldukça iddialı boyutlara sahip. Kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için 466 lt (VDA'ya göre koltuklar yatıkken 1.300 litreye kadar) bagaj alanı sağlıyor. Ayrıca 12,3 inçlik entegre çift ekran, kablosuz hızlı şarj pedi ve elektrikli koltuk ısıtma gibi yeni nesil teknolojiler yeni Kona'da standart sunuluyor.

GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNOLOJİLERİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Yeni KONA, Ön Çarpışma Önleme Asistanı (FCA), Şeritte Kalma Asistanı (LKA), Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW) gibi çeşitli gelişmiş sürücü destek sistemleriyle (ADAS) geliyor. Akıllı Hız Limit Yardımı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW), Kör Nokta Görüntüleme Asistanı (BVM), Uzun Far Yardımı (HBA), Akıllı Hız Sabitleme Kontrolü (SCC) ve Şerit Takip Asistanı (LFA) gibi çeşitli sürüş kolaylığı işlevleriyle sunuluyor.

Güvenli park menavrası için de Çevre Görüş Monitörü (SVM), Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Asistanı (RCCA), İleri/Yan/Geri Park Mesafe Uyarısı (PDW), Geri Görüş Kamerası gibi çeşitli gelişmiş teknolojiler öne çıkıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR