USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

09 Haziran 2021 15:36

Mustafa Evcil: Yurt dışı projeleri hayata geçiriyoruz

Evcil Solar Enerji Genel Müdürü Mustafa Evcil "Yayınlanan yeni yönetmeliklerle beraber Türkiye pazarında yaşanacak hareketlilikte aktif rol alacağız" dedi.

Mustafa Evcil: Yurt dışı projeleri hayata geçiriyoruz

Evcil Solar Enerji olarak Türkiye pazarında aktif olarak arazi, çatı ve cephe uygulaması güneş enerji santral projeleri gerçekleştiriyoruz. Yayınlanan yeni yönetmeliklerle beraber Türkiye pazarında yaşanacak hareketlilikte aktif rol alacağız. Türkiye'de birçok noktada lisanssız arazi kurumları ve çatı uygulamaları gerçekleştirdik. Yurt içine bakacak olursak; Ankara'da 300 kWp Selpa GES DC güç artışı, Tamer elektrik çatısını 585 kWp ve Bayburt ilinde 306.86 kWp çatı uygulamasını hayata geçirdik. Ankara mesken çatılarına 12 kWp ve Tokat'ta da 288 kWp çatı projelerimiz devam ediyor. 2020 yılında güneş enerjisine 3 milyon Euro'luk yatırım yapmıştık. 2021 yılında ise 60 MW'lık proje hedefi bulunuyor.

Şirketimizin ayrıca Hindistan'da 250 MW'lık bir proje hedefi de var.

Bunun yanında, Macaristan'da 3 milyon Euro tutarında yeni yatırım planı olan Evcil Solar Enerji'nin, 2021 yılı içerisinde gerçekleştireceği projeler kapsamında 40 milyon dolarlık proje yatırım hedefi de söz konusu.

EN ÇOK OKUNANLAR