USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

22 Şubat 2021 17:24

Bir sonraki adım

Geride bıraktığımız tüketici alışkanlıklarını özlemek gibi bir lüksümüz yok. Hem müşteri hem de marka açısından yeni bir pencere açılıyor. Bu pencerenin odağında ise; yapay zeka, veri toplamadaki hızlı gelişmeler ve uzaktan çalışmaya doğru küresel geçiş bulunuyor

Bir sonraki adım

Offline tüketimde yenilikler, kasiyersiz ödeme yönünde ilerliyor gibi görünüyor. Ancak, bu modelin işe yaraması için, insanların öncelikle mobil cüzdanlar ve temassız ödeme yöntemlerini benimsemeleri gerekiyor.

İnsanlık, konu internete gelince gelişmelerin henüz çok erken bir aşamada olduğunu unutuyor. Ancak bu kısa dönemde, dünyanın geniş dijitalleşmesi, bizi çok hareketli bir zaman çizelgesiyle karşı karşıya bırakıyor. Bu hareketlenmeden en çok etkilenenlerin başında ise markalar ve müşterileri geliyor. 5G ve bununla ilişkili atılımlar nedeniyle olmasa da, belki de internete erişim kazanan insan sayısındaki sürekli artış nedeniyle internet faaliyetinin daha da artacağı, bununla birlikte müşterilerin çok daha fazla bu alanda vakit geçireceği düşünülüyor. Z Jenerasyonu'nun yüzde 60’a varan kısmı, internetin beş yıl içinde günlük olarak ne yapacaklarını belirleyeceğine ve dijital bağlantıların hayatlarının merkezi haline geleceğine inandıklarını belirtiyor.

MÜŞTERİ DENEYİMİNİ KİŞİSELLEŞTİRMEK İÇİN MÜŞTERİ VERİLERİNDEN YARARLANILACAK

2021 ve sonrasında, daha fazla işletmenin müşteri yolculuğu boyunca sürtüşmeleri ortadan kaldırmak için anlık iletişimi kullanarak dijital dönüşümlerini ilerlettiğini göreceğiz ve ayrıca işletmelerin müşteri deneyimini kişiselleştirmek için müşteri verilerinden yararlandığını tanıklık edeceğiz. Bu eğilimler, yapay zeka ve veri toplamadaki hızlı gelişmeler, çok kanallı bir yaklaşımın avantajları ve uzaktan çalışmaya doğru küresel geçiş tarafından yönlendiriliyor. Gelecekte, bu alanlarda gelişmeye ve şekillenmeye devam edecek sürekli gelişmeler görmemiz muhtemel. 

DUYARLI VE TEKNOLOJİK

Önümüzdeki dönemde Covid-19’un ‘kalıcı’ etkisini yeni müşteri üzerinde göreceğiz. Bununla beraber, tüketici teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanacak. Tüm veriler ışığında, ‘duyarlı ve teknolojik’ olan markların tercih sebebi olacağı bir döneme doğru koşar adım ilerliyoruz. 


2030'DA MÜŞTERİ DENEYİMİ TRENDLERİ 

• Akıllı teknoloji 

• Sürükleyici teknoloji 

• Dijital güven

• Dijital çağda sadakat

•  Çeviklik ve otomasyon

 

EN ÇOK OKUNANLAR