USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Türkiye

28 Temmuz 2015 13:00

Bu ziyaret büyük bir kapı açar

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın Çin ziyareti öncesi Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) Ortadoğu politikalarını belirleyen ekibin başında olan Profesör Dai Wang AKŞAM’a konuştu.

Bu ziyaret  büyük bir  kapı açar

EMRE ÖZTÜRK

Wang, bu ziyaretin iki ülke arasındaki büyük ekonomik ve stratejik potansiyelin değerlendirilmesi açısından çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ederken, Erdoğan’ın böylece çok faydalı 'büyük bir kapıyı' açabileceğine dikkat çekti.

Profesör Wang, "Türkiye çok güçlü bir ekonomi ve topluma sahip. Çin ve Türkiye arasındaki büyük ekonomik ve stratejik potansiyelin değerlendirilmesi açısından da bu ziyaret çok önemli bir fırsat olcak. Dünyanın ticaret merkezi artık Asya kıyılarındadır ve büyük ekonomisiyle Türkiye’nin de burada yer alması iki ülkenin çıkarınadır" diye konuştu.

TÜRKİYE GERÇEKLERİ GÖREBİLİR

Wang, şöyle devam etti: "Bölge insanının dini özgürlüklerini yaşayamadıkları iddiası yalandır. Türkiye, AK Parti döneminde kendisini İsrail ve ABD politikalarından uzak tutmayı başarabilmiş bir ülke konumunda. Sincan’daki problemin gerçek niteliğini görebilecek bakış açısına sahip bir ülke."

EN ÇOK OKUNANLAR