USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

05 Şubat 2016 11:02

Yeni kaptan Hakan Ergin oldu

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, görevini Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. Bayrak değişimini duyuran Haluk Dinçer, "Ergin'in bayrağı daha da yukarı taşıyacağına inanıyorum" dedi.

Yeni kaptan Hakan Ergin oldu

CarrefourSA'da Mehmet Nane dönemi kapandı. Şirkette direksiyonun başına Ziya Hakan Ergin geçiyor. Sabancı Holding’in 2013 yılı Temmuz ayında CarrefourSA’da genel müdür koltuğuna oturan Mehmet Nane döneminde şirket, 5 yıldan sonra tekrar kara geçmişti. 

PLANLANAN HEDEFE ERKEN ULAŞTI

Şirketteki bayrak değişimine ilişkin açıklama yapan CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, "Mehmet Nane ve yönetim ekibi, 2013 yılında koyduğumuz büyüme hedefine planlanandan erken ulaştı.  CarrefourSA üç yıl önce vadettiği sıçramayı başarıyla gerçekleştirdi. 

YENİ YOLCULUK İÇİN İZİN İSTEDİ

Bu sürede CarrefourSA markası canlandı, müşterisinin yeniden kalbini kazandı. Sabancı Holding’de 18 yılını dolduran ve son 12 yıldır beraber çalıştığım değerli arkadaşım, gelinen bu noktada kariyerinde yeni bir yolculuğa çıkmak için benden izin istedi. Bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi Mehmet Nane, CarrefourSA bayrağını sektörün kendisi gibi saygın isimlerinden Ziya Hakan Ergin’e devrediyor. Ergin’in bayrağı daha da yukarılara taşıyacağına inanıyorum” diye konuştu.  

Nane’den çalışanlara mesaj

Mehmet Nane CarrefourSA çalışanlarına yazdığı mesajında, "Bugüne kadarki yolculuğunda değişim ve yenilik CarrefourSA’nın değişmez düsturlarından oldu. Daha güçlü ve büyük bir aile olduk. 8 Şubat itibarıyla CarrefourSA’daki görevimde bayrağı benden sonraki yönetime devrediyorum. Görev yaptığım 2.5 yıllık süreçte sevgi ve saygı üzerine kurduğumuz ilişkinin yeni yönetim döneminde de devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Satın almalar dönemi

Nane, kaptanlığında parlak bir dönem yaşayan CarrefourSA, pek çok satın almaya da imza attı. Geçen mayıs ayı itibarıyla Kiler zincirini satın alan şirket, bundan önce de İsmar'ın 26 marketini ve Antalyalı 1e1 Marketleri'nin 29 mağazasını bünyesine kattı.

Hakan Ergin kimdir?

Profilo/Bosch ve Eczacıbaşı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenen Hakan Ergin, 1996-2011 arasında Metro C&C Türkiye Genel Müdürlüğü görevi yürüttü. g2m Dağıtım'ın CEO’luğu ve Electroworld Türkiye Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2012'den beri CarrefourSA'da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.  

EN ÇOK OKUNANLAR