USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

19 Nisan 2024 11:36

Koç Holding'in yeni yönetim kurulu belirlendi

Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşirken yeni yönetim kurulu da belli oldu.

Koç Holding'in yeni yönetim kurulu belirlendi

Koç Holding, 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 18 Nisan 2024 Perşembe günü gerçekleştirdi. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla düzenlenen toplantı, Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı.

Rahmi M. Koç: "Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik."

Koç Topluluğu'nun ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiğini vurgulayan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, "Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, ülkemizin geleceğine güveniyoruz" dedi. Koç, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "Koç Topluluğu olarak kuvvetli mali gücümüz, çeşitlendirilmiş portföy yapımız, geniş tedarik zincirimiz, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarındaki öncü uygulamalarımız ve etkin risk yönetimi politikalarımız ile bu zorlu dönemde de ülkemiz için değer yaratmayı sürdürdük. Her zaman olduğu gibi kârlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını titizlikle değerlendirip yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. 2023 yılındaki 3,7 milyar ABD doları yatırımla beraber son 5 yılda yaklaşık 11,2 milyar ABD doları kombine yatırıma ulaştık; memleketimize güvendik ve inandık. Dünyanın en büyük şirketlerinin listelendiği Fortune Global 500'de geçen yıl da ülkemizi temsil eden tek şirket olduk."

Ömer M. Koç: "Ülkemizin müreffeh ve çağdaş geleceğine hizmet etmeyi sürdüreceğiz."

Cumhuriyet'in 100'üncü yaşının coşkuyla kutlandığı özel bir yılı geride bıraktıklarını belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, "Büyük Atatürk'ün bir asır önce bu ülke için kurduğu hayâllerin, O'nun muasır medeniyet tahayyülünün bugüne kadar başarılanların çok ötesinde olduğunun farkındayız. Koç Topluluğu, bir asırdır işte bu hayâlleri gerçekleştirmek için var gücüyle çalışıyor. Bundan sonra daha da çok çalışarak ülkemizin müreffeh ve çağdaş geleceğine hizmet etmeyi sürdüreceğiz" mesajlarını paylaştı.

Stratejik vizyonları doğrultusunda hem mevcut işlerinde hem de yeni alanlarda yatırımlarına devam ettiklerini belirten Ömer M. Koç, "Arçelik ile dünyanın önde gelen ev aletleri üreticilerinden Whirlpool'un Avrupa'daki üretim, satış ve pazarlama iştirakleri Arçelik kontrolü altında birleştirildi. Tofaş da Stellantis ile Türkiye satış ve dağıtım şirketini satın almak üzere anlaşmaya vardı, Rekâbet Kurumu'nun onayı bekleniyor. Ford Otosan, Avrupa'nın önde gelen elektrikli ticari araç üreticisi olarak yeni araç yatırımlarına devam ediyor. Diğer taraftan, yenilenebilir enerji yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Dünya genelinde ortalama yaşam süresinin uzaması ve nüfusun yaşlanması nedeniyle gelişen sağlık sektörüne yatırım yapıyor ve bu alandaki fırsatları takip ediyoruz. Yapı Kredi Bankası'ndaki ana hissedarlığımız devam ederken 2023 yılı içerisinde sahip olduğumuz hisselerin bir kısmını uluslararası kurumsal yatırımcılara sattık. Tat Gıda'daki paylarımızın satışını tamamladık. Daha da güçlenen likiditemiz ile önümüzdeki dönemde tüm paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratma hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Levent Çakıroğlu: "Tüm paydaşlarımız için değer yaratıyor, Koç markasının itibarını artırarak büyük bir özgüvenle 2'nci yüzyılımıza ilerliyoruz."

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu da şu mesajları vurguladı: "Kurumsal kültürümüzden aldığımız güç ve sürekli geliştirdiğimiz rekabetçiliğimizle, sürdürülebilir büyüme hedefimizden sapmadan, daha iyi bir dünya hedefiyle tüm paydaşlarımız için değer yaratıyor ve Koç markasının itibarını artırarak büyük bir özgüvenle 2'nci yüzyılımıza ilerliyoruz."

"Elde ettiğimiz başarılarda, değişimi kucaklayan bir kurumsal kültürü benimsememizi sağlayan çok boyutlu dönüşüm programlarımızın büyük payı var" diyen Çakıroğlu, "Bu programlar sayesinde geliştirdiğimiz dijital yetkinliklerle, çevik yönetim, veriye dayalı karar verme ve etkin kaynak kullanımı disipliniyle ve en önemlisi çağın yetkinlikleriyle donattığımız benzersiz insan kaynağımızla yarınlarda çok daha büyük başarılara ulaşacağımıza eminiz" ifadelerini kullandı. Başarı tanımını hiçbir zaman finansal sonuçlarla sınırlı görmediklerini belirten Çakıroğlu, "Bir asırlık emeğin, özverinin, kuruluşumuzun temellerindeki kurumsal değerlerin ve ülke ekonomisinde çığır açan ilklerin karşılığı olan itibarımızı en değerli varlığımız sayıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızın hassasiyetle benimsediği bu tutum sayesinde ne mutlu ki 2023'te de Türkiye'nin en itibarlı markası seçildik" dedi.

Levent Çakıroğlu, geçtiğimiz yılın başında yaşanan depremler sonrasında Koç Topluluğu'nun AFAD'la iş birliği içinde 5 ilde toplam 20 bin kişilik Umut Kentleri kısa sürede yerleşime hazır hale getirdiğini belirtti. Ayrıca Koç Topluluğu'nun faaliyet gösterdiği bölgelerde şirketlerinin ve iş ortaklarının deprem kaynaklı risklerini dikkate alan kapsamlı bir değerlendirme çalışmasına başladıklarını da ekledi.

Koç Holding'in yeni yönetim kurulu

Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Rahmi M. Koç - Şeref Başkanı

Ömer M. Koç - Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Y. Koç - Başkan Vekili

Semahat S. Arsel - Üye

Caroline N. Koç - Üye

İpek Kıraç - Üye

Levent Çakıroğlu - Üye ve CEO

Jacques A. Nasser - Üye

Cem M. Kozlu - Bağımsız Üye

Peter Martyr - Bağımsız Üye

Michel Ray de Carvalho - Bağımsız Üye

Ömer Önhon – Bağımsız Üye

EN ÇOK OKUNANLAR