USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

15 Haziran 2016 14:45

Hazır giyimci tekstil mühendisi avına çıktı

2023'te 60 milyar dolar ihracat hedefine odaklanan hazır giyimciler, bu hedef için iyi yetişmiş tekstil mühendisi arayışına girdi.

Hazır giyimci tekstil mühendisi avına çıktı

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023’te 60 milyar dolar ihracata odaklanan hazır giyim üreticileri, İTÜ mezunu tekstil mühendislerini firmalarına katmak için birbirleriyle yarıştılar.  

ÜRETİM VE İHRACAT

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ile İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Tekstil Mühendisliği Öğrencileri Kariyer Günleri” Gümüşsuyu Kampusu’nda gerçekleştirildi.  Organizasyonun açılışında konuşan TGSD Başkanı Şeref Fayat, hazır giyim sektörünün üretimde, istihdamda, ihracatta ve katma değerde imalat sanayisinin öncüsü olduğunu hatırlattı. 

ÜÇ MİLYON İSTİHDAM 

Sektörün orta ve uzun vadede bu misyonunu sürdüreceğini vurgulayan Fayat, 2023’te 60 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Sektörün 2023’e kadar bir milyonu üretimde olmak üzere 3 milyon kişiye yeni istihdam imkânı yaratacağını vurgulayan Fayat, şöyle devam etti: "Bu hedef sürecinde bir milyon yeni istihdama liderlik edecek iyi yetişmiş tekstil mühendislerine ihtiyacımız var. En donanımlı tekstil mühendisleri ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ’de yetişiyor. TGSD üyesi firmalarımız bu vizyon sahibi genç mühendislerimizi bünyelerine katabilmek için büyük efor sarf edecekler."

EN ÇOK OKUNANLAR