USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

07 Mayıs 2024 15:07

Abdi İbrahim'de üç üst düzey atama

Abdi İbrahim'in Uluslararası Pazarlar Pazarlama Direktörlüğü bünyesine üç üst düzey atama gerçekleştirildi. Aylin İkiz, Uluslararası Pazarlar Pazarlama Direktörü, Djamshid Zakhidov, Özbekistan Ülke Müdürü, Marco Vigna da Abdi Farma Srl, İtalya Genel Müdürü olarak atandı.

Abdi İbrahim'de üç üst düzey atama

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu atamalar şirketin uluslararası pazarlarda büyüme stratejisini güçlendirmek amaçlıyor.

AYLİN İKİZ KİMDİR?

Deva Holding, Bristol-Myers Squibb, Schering-Plough, MSD, Ferring ve Abbott gibi büyük firmalarda üst düzey pazarlama ve satış görevlerinde bulunan Aylin İkiz, Abdi İbrahim Uluslararası Pazarlar Pazarlama Direktörlüğü'ne getirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü mezunu olan İkiz, University of California - Berkeley'de işletme programının ardından Doğuş Üniversitesi'nde MBA eğitimini tamamladı. İkiz, yeni görevinde şirketin yurt dışı pazarlara yönelik stratejilerini belirleyecek ve marka bilinirliğini artırmaya odaklanacak.

DJAMSHID ZAKHIDOV KİMDİR?

Abdi İbrahim Özbekistan Ülke Müdürü olarak atanan Djamshid Zakhidov da Dünya Ekonomi ve Diplomasi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Zakhidov, Amerikan Ticaret Odası, Coca Cola Özbekistan, Novo Nordisk, Initec Energia S.A, Abbott Laboratories, Bosch, Polpharma ve Acino Pharma gibi kuruluşlarda önemli görevler üstlendi. Abdi İbrahim'in Özbekistan'daki operasyonlarından sorumlu olacak olan Zakhidov aynı zamanda ülke düzeyindeki büyüme hedeflerinin planlaması ve uygulaması görevlerini üstlenecek.

MARCO VIGNA KİMDİR?

Abdi Farma Srl'nin İtalya Genel Müdürdüğüne de Marco Vigna atandı. Torino Üniversitesi Organik Kimya bölümü mezunu olan Vigna, Schwarz Pharma, Pfizer İtalya, The Medicines Company ve Advanz Pharma gibi firmalarda çeşitli kademelerde görev yaptı. Vigna, Abdi İbrahim ürünlerinin Avrupa pazarlarındaki faaliyetlerini yönetecek.

EN ÇOK OKUNANLAR