USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Piyasalar

10 Mayıs 2016 12:27

3 günde 70 milyon liralık tekne satıldı

Yachtshow Eurasia'da ilk üç günde 62 tekne satıldı. Fuara yurtdışından yoğun ilgi gelirken sektör 70 milyon liralık 'sıcak satışa' imza attı.

3 günde 70 milyon liralık tekne satıldı

ARALARINDA dünyada pek çok ödül almış tekne tasarımlarının da bulunduğu ikinci el ve denize inmeye hazır stoktan sıfır teknelerin görücüye çıktığı Yachtshow Eurasia, 4 Mayıs’ta VIP açılışıyla özel müşteriler için kapılarını açtı. 5 Mayıs’ta da halka açılan ve yarın akşama kadar Viaport Marina Tuzla’da ziyaretçilerini ağırlayacak olan Yachtshow Eurasia’nın ilk 3 günü ise 62 tekne yeni sahiplerini buldu. Fuara yurtdışından katılım beklentilerin üzerinde yoğun olurken alıcıların 32’sini yabancı alıcılar oluşturdu. İlk gün tekne sahibi olan ziyaretçilerin ikisinin İran, Dubai ve Kuveyt’den, diğerlerinin Almanya, Suudi Arabistan,Azerbaycan ve Hırvatistan’dan olduğu öğrenildi.

Pahalılara ilgi büyük

Toplam değeri 70 milyon TL’yi bulan satışlar yat üreticilerine moral verirken, fuarın en pahalı teknelerine de ilgi büyük oldu. Türkiye’den sekiz işadamı da ikinci el tekne tercih etti.

EN ÇOK OKUNANLAR