USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

17 Temmuz 2023 10:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turuna çıkıyor: Kritik görüşmelerde bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-20 Temmuz'da, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turuna çıkıyor: Kritik görüşmelerde bulunacak

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde icra edilecek görüşmelerde, söz konusu ülkelerle ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut işbirliğinin daha da ilerletilebilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınması, küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

İŞ FORUMLARINA KATILIM GÖSTERECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durağı bugün Suudi Arabistan olacak. Erdoğan, burada Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud'la görüşecek, Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu'na katılacak.

Ardından, yarın Katar'a geçecek Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüşecek. Cumhurbaşkanı, Doha'da yapılacak Katar-Türkiye İş Forumu'na katılacak.

Erdoğan'ın son durağı ise Çarşamba günü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olacak. BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed ile buluşacak Erdoğan, Abu Dabi'de düzenlenecek BAE-Türkiye İş Forumu'na da katılacak.

EN ÇOK OKUNANLAR