USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

20 Haziran 2016 15:27

Türkler Komşu'da özelleştirmelere talip

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu Başkanı Pitsiorlas, "Beni çok sayıda Türk şirketi ziyaret etti. Özelleştirme programlarında Türk şirketlerinin ilgisinin artacağına inanıyorum" dedi.

Türkler Komşu'da özelleştirmelere talip

Yunanistan özelleştirmelerden sorumlu Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu (HRADF) Başkanı Stergios Pitsiorlas, limanlardan tren yollarına, enerji şirketlerinden turizm alanlarına kadar birçok varlığı kapsayan Yunanistan'ın özelleştirme programları hakkında soruları yanıtladı. Pitsiorlas, "Şimdiye kadar çok sayıda Türk şirketi ziyaret etti. Özelleştirme programlarında Türk şirketlerinin ilgisinin artacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Özellikle turizmde

Pitsiorlas, kreditörlerle anlaşma çerçevesinde 2018 yılına kadar özelleştirme programını bitirmeyi hedeflediklerini belirten Pitsiorlas, devam eden programlarda herhangi bir sorunun bulunmadığını ve çalışmaların olumlu bir şekilde sürdüğünü söyledi. Pitsiorlas, "Lavrion Limanı için de bir Türk şirketinden ilgi var. Liman içinde bir alan kiralamak istiyorlar ve bu iş birliğinin kesinleşmesi için temaslar sürüyor. Türk şirketleri başta turizm olmak üzere marina ve kruvaziyer alanındaki özel yatırım programlarına katılmaktalar" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR