USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

03 Şubat 2016 10:16

Türk müteahhitlik sektörüne özel davet

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle gözler Şili pazarında. Şili Ekonomi Bakanı, müteahhitlik sektörüne seslendi: Hem Şili'ye yatırım yapabilir, hem de buradan çevre ülkelere ulaşabilirsiniz

Türk müteahhitlik sektörüne özel davet

Şili Ekonomi Bakanı Luis Felipe Cespedes, Türk müteahhitlik sektörünün çok geliştiğini belirterek, "Biz bu alanda Türkiye ile işbirliğimizi daha da geliştirebilirsek, Türk firmalar hem Şili’ye yatırım yapabilir, hem de çevre ülkelere açılmak için ülkemizi kullanabilirler" dedi. Cespedes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şili ziyaretinden çok memnun kaldıklarına dikkat çekti. 

İnşaatta çok gelişmiş ülke

Ülkesinde istikrarlı bir ekonomi bulunduğunu, enflasyon hedefini tutturan bağımsız bir merkez bankasına sahip olduklarını anlatan Cespedes, "Biz ihracatçı bir ülkeyiz. Uluslararası ticareti daha da geliştirmek ve daha fazla yabancı yatırımcı çekmek istiyoruz. Bunun için de ülkemizde hukuk ve kurumlar tam olarak işliyor" dedi. Türkiye’nin inşaat sektöründe gelişmiş bir ülke olduğunu vurgulayan Cespedes, şöyle konuştu: 

Kapımız sonuna kadar açık 

"Türk müteahhitlik sektörü çok gelişmiş düzeyde. Biz bu alanda işbirliğimizi daha da geliştirebilirsek, Türk firmalar hem Şili’ye yatırım yapabilir, hem de çevre ülkelere açılmak için ülkemizi kullanabilirler. Şili’de eskiden maden ilk yatırım sektörüydü fakat şimdi enerji ön planda. Güneş enerjisi için özel bir ülkeyiz. Bu alanlarda yatırıma ihtiyaç var. Türkiye'de inovasyonun ne kadar önemli olduğunu gördük. Yabancı yatırımcılara kapımız sonuna kadar açık." 

Yabancı yatırım avına çıktı

Cespedes, Şili-Türkiye İş Forumu'nda yaptığı konuşmada da, ülkesinin ihracatçı bir ülke olduğunu vurgulayarak, uluslararası ticarete daha da açılmak ve yabancı yatırımcı çekmek çaba gösterdiklerini söyledi. Cespedes, yabancı yatırımcı için yaptıklarını Türk iş adamlarına anlattı.

Türk dizilerindeki isimleri koyuyorlar

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın ziyaretine katılan İTO Başkanı Çağlar da, izlenimlerini anlattı. Latin Amerika'da Türk yapımı dizilerin çok popüler hale geldiğine dikkati çeken Çağlar, "Türk dizileri o kadar başarılı oldu ki Şili'de, Peru'da yenidoğan bebeklere 'Onur', 'Şehrazat' gibi Türk başrol oyuncularının ismini koymak için büyükelçiliğimize başvurular oldu. İnsanların ismini Türk dizilerinin fenomen etkisiyle değiştirebiliyorsak, garajındaki otomobilini, evindeki mobilyaları Türk ürünleriyle hayli hayli değiştirebiliriz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR