USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

05 Şubat 2016 11:28

Türk - Japon ortaklığına milyon dolarlık yatırım

Yaklaşık 5 ay önce Japon akü üreticisi GS Yuasa ile ortaklığa giden İnci Akü, 200 milyon TL’lik yatırımın yolunu açtı. İnci GS Yuasa, bu yatırımla 5 yılda üretim kapasitesi ve istihdamını 2 katına, ciroyu da 3 katına çıkaracak.

Türk - Japon ortaklığına milyon dolarlık yatırım

İnci Akü’nün, Japon akü deviyle ortaklığından doğan İnci GS Yuasa, ulusal ve uluslararası pazarlarda çıtayı yükseltiyor. İnci GS Yuasa’nın Türk ve Japon yöneticileri, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında yeni hedeflerini açıkladı. İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, 5 yıllık vadede Manisa’daki 2 fabrikalarının üretim kapasitesini ek tesis yatırımlarıyla 2 katına çıkarmak, teknoloji ve yeni ürün geliştirmek için toplam 200 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını söyledi. 

HEDEF 1 MİLYAR TL CİRO 

Ortaklıktan kısa bir süre sonra Türkiye ve Avrupa pazarı için güçlü hedeflerle yola çıktıklarını belirten Elbirlik, önümüzdeki 5 yıl içinde starter ve endüstriyel fabrikalarının kapasitesini güçlendireceklerini söyledi. Kapasite artırma çalışmalarıyla 2.400 olan istihdam rakamlarını 2020 yılına kadar 2 katına çıkaracaklarını anlatan Elbirlik, konuşmasına şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yılın ikinci 6 aylık periyodunda toplam satış gelirlerimizde yüzde 3 büyüme gerçekleştirdik. 2015’te 360 milyon TL’lik satış yaptık. Bunun 180 milyon TL’si ihracattan geldi. Hedefimiz 5 yıl içinde toplam satış gelirimizi 3 katına çıkarıp toplam  1 milyar TL’ye ulaşmak. İhracat satış gelirimizi ise 4 katına çıkarmak." Elbirlik, İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarını bünyesinde bulunduran İnci GS Yuasa’nın, yeni marka ve ürün teknolojileri konusunda hedeflerini de açıkladı.

Hedef 4.5G baz istasyonları

ELBİRLİK, şöyle devam etti: "Otomotiv, UPS ve telekomda kullanılan aküleri işimizin merkezinde tutuyoruz. 
Türkiye 4.5 teknolojileriyle önemli gelişmeler kaydediyor. Bu da yeni baz istasyonları ihtiyacı doğuruyor. İstasyonlara yüksek kaliteli aküler geliştirmek istiyoruz."

Yuasa ürünlerini Türkiye'de üretecek

Elbirlik, "GS Yuasa’nın öncelikli olarak Yuasa markalı ürünlerinin Türkiye’de üretimini yapacağız. Türkiye’de satılan her 4 starter aküden 1’ini, endüstriyel alanda ise her 3 aküden 1’ini biz üretmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

AR-GE'sini Türkiye'ye taşıyacak

ORTAKLIKLA Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarındaki gücünü artırmayı planladıklarını belirten İnci Akü GS Yuasa İcra Kurulu Direktör Vekili Yuji Hashimoto ise şunları kaydetti: "Japonya ve Uzak Doğu’da akü pazarının lideriyiz. 17 ülkede 36 iştirakimizle yıllık 53 milyon adet akü satıyoruz. Bu ortaklıkla Türkiye’nin bulunduğu bölgede marka konumumuzu güçlendireceğiz. GS Yuasa hibrit, elektrikli otomobil ve uzay uygulama aküleri konusunda deneyime sahip. Ar-Ge gücümüzü gelecekte Türkiye’ye taşıyacağımız çalışmalarımız da olacak." 

EN ÇOK OKUNANLAR