USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%
Ufuk  Tarhan

YAZARLAR

1.11.2021 12:08:00

Çin ve deniz ticaretinin geleceği

Deniz taşımacılığı gelecek 50 yılın en hızlı değişecek ve yükselecek sektörleri arasında. Herkes havaya, uzaya odaklandı ama otonom deniz araçları ve bunlarla yapılacak deniz taşımacılığı ve bunu yapabilen ülkeler büyük avantajlar kazanacak.

Önümüzdeki 10-20 yıl, Çin'le oturup, Çin'le kalkacağız. Dünyayı ve geleceğimizi şekillendirecek tüm iş ve yaşam koşulları hızlı bir şekilde Çin'den kaynaklanan, Çin'in belirlediği kurallara, sistemlere ve yöntemlere göre dönüşecek. Çinliler, Covid-19'la bunu aslında dünyaya gayet net biçimde göstermeye başladılar. Covid-19 atağı ile resmen "Bundan sonra oyunu biz yöneteceğiz. Yeni bir dünya sistemi oluşturuyoruz, pek direnme şansınız yok. Artık ipler, daha doğrusu genetik datanız dahil veriler bizde. Bir an önce anlasanız ve sosyal puanlı vatandaşlık sistemi başta olmak üzere yeni geleceğe hazırlansanız iyi olur" dediler.

DÜNYA LİDERLİĞİNİN PEŞİNDE

Özellikle iş dünyası olarak, Çin'i anlamamız, öğrenmemiz ve uyum sağlamak için gayret sarf etmemiz şart! Batı ekonomileri, 'sürdürülebilir kapitalizm' ile kendini revize etmeye, 'big reset' projesiyle günah defterlerini temize çekmeye çalışıyor. Ancak Batılılar ne yaparsa yapsın; 30-40 yıldır dünyanın üretim merkezi ve devasa fabrikası haline gelen, uzayda kendine bağımsız bir istasyon kuracak kadar ileri teknolojilere ulaşan, canını dişine takarak her alanda atak üstüne ataklarla koşmaya devam eden Çin'e, dünya liderliğini kaptırmaktan kurtulamayacaklar gibi duruyor. Şu anda hangi açıdan bakarsak bakalım karşımıza çıkan tabloda Çin ya birinci sırada ya da ilk üçte. Çin; dünyanın en büyük, en hızlı ya da en güçlü; coğrafyasına, nüfusuna ihracatına, büyüme hızına, ticaret hacmine, kredi kullandırma kapasitesine, yenilenebilir enerji gücüne, blockchain alt yapısına, 5G'ye, uzay ve genetik alanlarda öncülüğe, kripto para madenciliğine, çip üreticiliğine, deniz ticaretine, ordusuna, vb. sahip değil mi?

BÜYÜK, STRATEJİK HAMLELER

Çin, bağıra bağıra yürüyor. Nereye? Dünya liderliğine... İş dünyasının bunu çok iyi okuması ve hızla gereken önlemleri alması, hazırlık yapması gerekiyor. Bitirirken; Çin'in deniz ticaretinde geldiği noktayı ve geleceğine dair durumu kısaca toparlayalım. Çin, aslında Batılıların bugün hâlâ kullandığı barut, kâğıt, pusula, matbaa, mekanik saat, ipek gibi birçok yeniliği hayata geçirmiş büyük bir medeniyet... Dünyaya denizciliği, deniz ticaretini öğreten ve bu yolla dünyanın en büyük ekonomisi haline gelen yine oydu. 1400'lerde Amiral Zheng He, 317 gemisi ile Hint Okyanusu'nda deniz ticaretini domine ediyordu. Çin'in o zamanlardaki 9 direkli, 12 yelkenli gemilerinin yanında, Kristof Kolomb'un Santa Maria'sı, Marmara'da lüfer teknesi gibi kalırdı. Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya kadar uzanan İpek Yolu; dünya ticaretini, toplumlar, kıtalar arası ekonomik, kültürel ilişkilerin gelişimini sağlıyordu. Kısacası Çin; pek çok alanda, sanayi devrimi ile batıya kaybettiği liderlik rollerini yeniden geri almaya hazırlanıyor ve bunu yaparken özellikle de deniz ticaretinde çok büyük, stratejik hamleler yapıyor. En son yaşanan ve dünya ticaretinde büyük krize, tedarik sıkıntıları yaşanmasına neden olan 'boş konteyner' hamlesini hatırlayın. Deniz taşımacılığı, gelecek 50 yılın en hızlı değişecek ve yükselecek sektörleri arasında. Herkes havaya, uzaya odaklandı ama otonom deniz araçları ve bunlarla yapılacak deniz taşımacılığı ve bunu yapabilen ülkeler büyük avantajlar kazanacak. Hele de bizim ülkemiz gibi üç tarafı denizlerle çevrili, iki kıtayı bağlayan bir yarım ada ise... Denizlerde gelecek çok parlak...

DİĞER YAZILARI