USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Yaşam

09 Ağustos 2023 12:19

The British School İstanbul'dan Türk öğrencilere ‘çift müfredat' ile yeni lise

The British School İstanbul (BSI), 35 yıllık uluslararası okulculuk deneyimi ile Türkiye'de yabancı ailelere ve öğrencilere eğitim veriyor. BSI, bu yıl sahibi olduğu 'BISI National School' adı altında Türk ve yabancı öğrenciler için 7 yıl önce açtığı okul öncesi, ilk ve ortaokulunun ardından bu yıl itibarıyla lise kademesini açarak alanını genişletiyor.

The British School İstanbul'dan Türk öğrencilere ‘çift müfredat' ile yeni lise

Uluslararası üç ayrı akreditasyona sahip The British International School, 35 yıllık deneyimiyle Avrupa'nın en iyi uluslararası okulları arasında yer alıyor. BSI kuruluşlarından bir diğeri olan BISI National School ise 7 yıl önce, uluslararası okulun başarılarının ardından, Türk ailelerden gelen yoğun talep üzerine yine Zekeriyaköy kampüste eğitim-öğretime okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleriyle başladı. Kazanılan yüksek başarı ve talepler doğrultusunda, bu yıl itibarıyla lise kademesi de eğitim hayatına başlıyor. Yine 2023-24 eğitim-öğretim yılı itibariyle BISI National School'a olan yoğun talep doğrultusunda, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademelerinin olacağı Bahçeşehir kampüsü de eğitim hayatına açılıyor.

"YOĞUN TALEP ALIYORDUK"

The British School İstanbul'un kurucusu PDI Group'un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazım Ünsal Abuşoğlu, Türk vatandaşlarından uluslararası okula yıllardır yoğun bir talep aldıklarını belirterek, "Bu nedenle Türk öğrencilere de uluslararası kalitede eğitim sunan yeni lisemizi de açarak, bu alanda duyulan ihtiyacı çift müfredat uygulaması ile karşılamaya tüm hızımızla devam edeceğiz" dedi.

"ÇİFT MÜFREDAT SUNAN EĞİTİM PROGRAMI"

Uluslararası eğitim kalitesi ve tecrübelerini, Türk öğrenciler için oluşturdukları 'Türk-İngiliz çift müfredatı sunan eğitim programı' ile yeni okullarında Türk öğrencilere de 7 yıldır başarıyla taşıdıklarını ifade eden Abuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İnanıyoruz ki, Türk ve İngiliz eğitim programlarının ve sistemlerinin entegrasyonu ile öğrencilerimiz lisemizde, çok iyi İngilizce alt yapısı ile küreselleşen, 21. yüzyılın hayat boyu öğrenen, yaratıcı, yenilikçi ve girişimci dünya vatandaşları olarak yetişecekler."

ULUSLARARASI ÜÇ AKREDİTASYONA SAHİP İSTANBUL'UN TEK OKULU

Abuşoğlu, The British International School İstanbul'un COBIS (Council of British International Schools), CIS (Council of International Schools) ve NEASC (New England Association of Schools and Colleagues) olmak üzere, bu üç uluslararası akreditasyonu ile İstanbul'da ilk ve tek uluslararası özel okul olduğunu söyledi.

TÜRK-İNGİLİZ ÇİFT MÜFREDAT UYGULANACAK

Nazım Ünsal Abuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Türk öğrenciler için açılan yeni lise, öğrencilere İngiliz Ulusal Müfredatı (British National Curriculum) ile Türk Müfredatı referans alınarak hazırlanmış Çift Müfredat kapsamında eğitim verecek. Nazım Ünsal Abuşoğlu, şunları söyledi:

"İlgili Türk müfredatının gerektirdiği sınavlara yönelik (güncel müfredatta yer alan YKS sınavı) güçlü altyapı kazanılmasına ek olarak okulumuzda Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (International Baccalaureate) veya Advanced Placement programlarıyla uluslararası standartlarda eğitim programları sunulacaktır. Bu sayede lise öğrencilerimiz mezuniyetleri itibarıyla hem Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin hem de dünya üniversitelerinin kapılarını aralayacaklar."
EN ÇOK OKUNANLAR