Girişimcilik ekosistemindeki en aktif üniversitelerden biri olan ve yükseköğretimde 25'inci yılını geride bırakan eğitim kurumu, öğrencilerini eğitimleri süresince iş dünyasıyla entegre bir şekilde profesyonel hayata hazırlıyor. Yeni nesil mesleklere nitelikli insan gücü kazandırmayı hedefleyen üniversitenin akademik kadrosunun görüşlerini aldık.
"ÖĞRENCİ ODAKLI BİR EĞİTİM ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ"
''Haliç Üniversitesi olarak son yıllarda bilimsel araştırmalar, robotik teknolojiler, yapay zeka, tıp, yazılım, metaverse ve dijitalleşme alanlarında önemli yatırımlar gerçekleştirdik. İstikrarlı bir şekilde yürüttüğümüz bu Ar- Ge çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladığımız bir dönem geçiriyoruz" diyerek sözlerine başlayan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu, şu yorumda bulunuyor: "Geleceğin iş dünyasına yön verecek olan bu alanlara özellikle önem veriyoruz. Çünkü dünya hızla değişirken, eğitim bu değişimin en büyük mimarlarından biri rolünü üstlenerek, geleceğin iş dünyasının standartlarını belirliyor. Biz üniversite olarak bu perspektifle ilerliyor ve bunu çağdaş bir eğitim kurumu, bir dünya üniversitesi olmanın gerekliliklerinden biri olarak görüyoruz." Öğrencilere iş dünyasının yeni dinamiklerine uygun eğitim modelleri sunarak, onları eğitimleri süresince girişimcilik ve startup projeleri konusunda desteklediklerinin de altını çizen Utlu: "Özellikle öğrenci katılımlı Haliç TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) ve Sanal Gerçeklik Kuluçka Merkezi'mizde hem öğrencilerimizden hem de sektörden talep edenlere, vermiş oldukları projeleri değerlendirme sonucunda, ücretsiz olarak gerekli altyapıyı sağlayarak üniversitemizde çalışmalarını sağlıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin fikirlerini kuluçka merkezinde geliştirebilmesi, kendi projelerini aktif şekilde üretebilecekleri bir ekosistemin kurulması ve onların sektöre hazırlanmaları noktasında eğitimleri süresince desteklenmeleri. Bununla birlikte üç dilde eğitim, mavi diploma, Kariyer Merkezi ve ulusal/ uluslararası iş birlikleri ile öğrenci odaklı bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Haliç Üniversitesi olarak yükseköğretimde 25 yılı geride bıraktık ve geçmişten gelen bu birikimimize modern ve yenilikçi bir vizyon katarak, yeni nesil iş alanlarına, sektörlere nitelikli insan gücü yaratmaya devam ediyoruz" diyor.
(Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu)"İŞ DÜNYASI DESTEĞİ İLE TEORİK VE PRATİK BİLGİLERİN HARMANLANMASINI SAĞLIYORUZ"
Öte yandan, günümüz iş dünyasının büyük resmi görme becerisine sahip, karmaşık ve bütünleşik sorunlarla yüzleşebilen liderlere ihtiyaç duyduğuna ve bu kapsamda işletme eğitiminin, öğrencileri iş dünyasının dinamik ve sürekli değişen yapısına hazırlamada çok önemli bir rol üstlendiğine değinen Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslı Alıcı, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi olarak eğitim anlayışımızı bu vizyonla sürdürüyoruz. Öğrencilerimize; bilgi, beceri ve yetkinlikleri üst düzeyde olan, donanımlı akademik kadro ile etkili bir işletme eğitimi vererek, iş dünyası desteği ile teorik ve pratik bilgilerin harmanlanmasını sağlıyoruz. Mezunlarımız hızla değişen iş dünyası dinamiklerine hazır bir şekilde, karmaşık sorunların üstesinden gelebilen, farklı disiplinlerle etkin iş birliği yapabilen, küresel pazarları ve tüketici davranışlarını kavrama yetisi olan bireyler olarak iş hayatına giriyorlar. Bu nitelikli eğitimin temelinde ise akredite olan bölümlerimiz, staj imkanlarımız, etik ve kültürel perspektif kazandıran disiplinler arası eğitim modellerimiz yer alıyor. Ulusal ve uluslararası pek çok şirkette, ekonomi, finans, halkla ilişkiler, yönetim-bilişim sektörlerinde liderlik görevi alan, yönetici ve iş geliştirici statüsünde kariyerlerini sürdüren pek çok mezunumuz, fakültemizin başarı çizgisinin birer göstergesi olarak bizleri oldukça mutlu ediyor.''
(Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslı Alıcı)
"GELECEĞİN İŞ DÜNYASININ LİDERLERİ OLACAK MÜHENDİSLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ''
Son olarak fakülteleri bünyesindeki yazılım, bilgisayar, endüstri, elektrik-elektronik ve makine mühendisliği bölümlerinde, birbirleriyle koordineli olarak geniş yelpazede uzmanlık dersleri bulunduğunu vurgulayan Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İng) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soner Özgünel ve Endüstri Mühendisliği (İng) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Özgün Kibiroğlu şöyle diyor: "Mühendislik eğitimimizin niteliğini destekleyen temel unsurların başında; deneyimli ve yetkin akademik kadromuz, teknolojik donanımı yüksek laboratuvarlarımız, uygulama merkezlerimiz, girişimcilik ekosistemine entegre öğrenci kulüplerimiz, sanayi ve endüstri iş birliklerimiz, bölümlere özgü düzenlediğimiz teknik geziler, bilimsel etkinlikler ve akademik zirveler geliyor. Son yıllarda öğrencilerimizin ve de mezunlarımızın TEKNOFEST'te, TÜBİTAK'ta ve uluslararası pek çok mühendislik platformunda elde ettiği başarılar hem üniversitemizi hem de ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Burada elde ettikleri deneyimler, öğrencilerimizin iş dünyasına attıkları ilk başarılı adımlar olmakla birlikte bizim için de birer gurur kaynağı oluyor. Bu anlamda tüm bölümlerimizin ortak gayesi olarak, teknolojik, ekonomik gelişime ve dolayısıyla da ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, geleceğin iş dünyasının liderleri olacak mühendisler yetiştirmeyi hedefliyoruz.''
(Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İng) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soner Özgünel)
(Endüstri Mühendisliği (İng) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Özgün Kibiroğlu)