USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

26 Haziran 2024 13:36

"Marka değerini güçlendirecek stratejiler kurgulanmalı"

Accor Türkiye Operasyon Başkan Yardımcısı Sinan Köseoğlu, "Günümüzün en önemli konularından biri olan, çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilirlik politikaları gün geçtikçe daha da fazla önem kazanıyor. Bu bağlamda, enerji verimliliği sağlayan sistemler, atık yönetimi ve yerel ürünlerin kullanımı gibi yeşil uygulamaları benimsemek marka değerini güçlendiriyor” diyor.

"Marka değerini güçlendirecek stratejiler kurgulanmalı"
"Misafirlerimize daha kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak amacıyla dijitalleşmeyi ve yapay zeka destekli uygulamaları artırıyoruz" diyen Accor Türkiye Operasyon Başkan Yardımcısı Sinan Köseoğlu, 5 yıldızlı otelcilik sektöründe marka değerini güçlendirecek stratejileri Platin okurlarıyla paylaştı.

"Kurumsallaşma ve marka değeri oluşturma süreçlerinde, günümüzün hızlı değişen turizm ve konaklama sektörüne ayak uydurabilmek için zincir otel markalarının bazı yenilikçi hizmet ve uygulamalara odaklanması gerekiyor. Misafirlerimize daha kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak amacıyla dijitalleşmeyi ve yapay zeka destekli uygulamaları artırıyoruz. Örneğin, misafirlerin tercihlerini öğrenen ve buna göre önerilerde bulunan yapay zeka tabanlı concierge hizmetleri sunduğumuz ACDC adını verdiğimiz ve tüm dünyadaki Accor otelleri tarafından kullanılan bir portalımız bulunuyor. Çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilirlik politikaları gün geçtikçe daha da fazla önem kazanıyor. Bu bağlamda, enerji verimliliği sağlayan sistemler, atık yönetimi ve yerel ürünlerin kullanımı gibi yeşil uygulamaları benimsemek, marka değerini güçlendiriyor. Pandemi sonrası dönemde sağlık ve güvenlik standartlarının en üst seviyede tutulması misafirlere gönül rahatlığı ile konaklayabilecekleri bir ortam sağlıyor. Temizlik ve hijyen protokollerimiz sürekli güncelleniyor ve personelimiz bu konuda düzenli eğitimler alıyor. Misafirlerimize bulunduğumuz lokasyonun kültürünü ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı sunuyoruz. Yerel mutfaklardan kültürel etkinliklere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunarak, misafirlerimize benzersiz deneyimler yaşatıyoruz.

GERİ BİLDİRİM ALMAK, MÜŞTERİ SADAKATİNİ ARTIRIYOR

Misafirlerimizin memnuniyetini ölçmek ve ihtiyaçlarını anlamak için sürekli geri bildirim topluyoruz. Bu geri bildirimleri analiz ederek, hizmetlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Ayrıca, misafirlerimizin özel günlerini hatırlamak ve onlara sürprizler yapmak, sadakatlerini artırıyor. Bu doğrultuda global olarak 70 milyondan fazla üyesi bulunan sadakat programımız ALL Accor Live Limitless, misafirlerimize ayrıcalıklı hizmetler sunmanın yanında, bir ödüllendirme programı olarak da misafir memnuniyetini artırmamız için ön plana çıkıyor. Misafir memnuniyeti konusunda fark yaratmanın en önemli unsurlarından biri, personelimizin yetkinliği ve motivasyonudur. Personelimize düzenli eğitimler vererek, onlara misafirlerle doğru iletişim kurma ve sorun çözme becerileri kazandırıyoruz. Ayrıca, çalışanlarımızın motivasyonunu yüksek tutmak için çeşitli ödüllendirme programları uyguluyoruz.

ESNEK ÇÖZÜMLERE ODAKLANILMALI

Rezervasyon süreçlerinden oda hizmetlerine kadar tüm alanlarda teknolojik altyapımızı güçlendirerek, misafirlerimize kesintisiz ve sorunsuz bir hizmet sunuyoruz. Özellikle ALL mobil aplikasyonumuz ve aplikasyonumuzun Türkçe dahil olmak üzere birçok dilde hizmet vermesi ve hızlı internet erişimi gibi konulara ciddi yatırımlar yaparak, misafirlerimizin konforunu artırıyoruz. Misafirlerin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda esnek çözümler sunulmalı. Yerel topluluklara katkı sağlayan sosyal sorumluluk projelerine destek vererek hem marka değerimizi artırıyor hem de misafirlerimizin bu projelere katılımını teşvik ediyoruz. Bu stratejiler, misafirlere unutulmaz ve benzersiz bir konaklama deneyimi sunuyor. "

EN ÇOK OKUNANLAR