USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

07 Temmuz 2021 16:52

Güliz Öztürk: Hava yolu, tercih edilen ulaşım yolu olmaya devam edecek

Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk "IATA'nın yapmış olduğu araştırmada; tüketicilerin yüzde 63'ü, uçak içerisinde alınmış hijyen önlemlerinin seyahat edecekleri hava yolu tercihlerini etkilediğini söylüyor" dedi.

Güliz Öztürk: Hava yolu, tercih edilen ulaşım yolu olmaya devam edecek

Tüketicilerin yüzde 45'i bir sonraki seyahatlerinde hava yolunu kullanmak istediklerini belirtiyor; bu da hava yolunun sağladığı zaman ve kolaylık açısından tercih edilecek ulaşım yolu olmaya devam edeceğini gösteriyor. Pandemi başlangıcı itibariyle neredeyse tüm hava yollarının sağladığı esnek rezervasyonun hak olarak verilmeye devam etmesi önemli bir uygulama olacak.

Hem araştırmalar hem de kendi datamızdan gördüğümüz üzere; son dakika biletleme oranı arttı, uzak döneme biletleme oranı giderek düştü. Esneklik hakkı, bu noktada da satın alıma yönelik pozitif bir etki sağlayacak. Hava yollarının hem havalimanında hem de uçak içerisinde alınan tedbirlere verdiği önem devam edecek. Henüz pilot aşamada olan ancak, seyahatte merkezi, pratik ve temassız süreçler için imkan sağlayan IATA Travel Pass uygulaması ile de kişilerin PCR test sonuçlarını, kimlik ve pasaport bilgilerini güvenli bir şekilde dijital ortama aktarıp saklayabilmesine imkan verecek global bir uygulama hayata geçirildi. Biz de IATA Travel Pass uygulamasını Türkiye'de pilot olarak başlatan ilk hava yolu olduk.

EN ÇOK OKUNANLAR