USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Turizm

14 Temmuz 2021 15:42

Çağlar Erol: Hedef kitlemizin ihtiyaçlarını tanıyabiliyoruz

Wingie Enuygun Group CEO'su Çağlar Erol “Özellikle pandemi sebebiyle değişen tatil tercihlerini analiz ederek kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek seçenekleri öne çıkarıyoruz. Satın alınan uçak ve otobüs biletini ve yaptırılan otel rezervasyonunu aynı uygulama üzerinden farklı sekmelere tıklayarak kolaylıkla görebiliyorlar” dedi.

Çağlar Erol: Hedef kitlemizin ihtiyaçlarını tanıyabiliyoruz

Geçtiğimiz yaz yerli turist, yurt içinde seyahate çıkmaya devam etti. Bu yıl da mevcut koşullar sebebiyle bu alışkanlığın devam ettiğini görüyoruz ve yurt içi seyahatler için sunduğumuz seçenekleri zenginleştiriyoruz. 2021 yazının en çok aranan konaklama seçeneklerine her geçen gün yeni tesisler dahil etmeye devam ediyoruz. Kısa süre önce yaptığımız stratejik iş birliğiyle 6 binden fazla yeni oteli daha bünyemize kattık. Pandemi sürecinde seyahat yasaklarının başlamasıyla beraber binlerce uçuş iptal oldu ve bu süreçte 122 bin yolcuya on milyonlarca lira iade gerçekleştirdik. Açığa alma sorunu yaşayan hava yolları ile dijital puan sistemimiz ENCoin'i kullanarak anlaşma yaptık. Uygulama üzerinden alınmış olup iptal edilen rezervasyon kodlarının bedelleri değerinde ENCoin'i kullanıcılarımıza verdik. Böylece kullanıcılar iade süreçlerini beklemeden uygulama üzerinden yeniden bilet alabildiler.

TÜM SEYAHAT İHTİYAÇLARI İÇİN TEK UYGULAMA

Bu süreçte dijital yatırımlara önem verdik ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek mobil uygulamamızdan yaptığımız güncelleme ile otel hizmetimizi de uygulamamıza ekledik. 'Tüm seyahat ihtiyaçları için tek uygulama' mottosu ile çıktığımız bu yolda; kullanıcılarımız artık mobil uygulamadan istedikleri her an, her yerden uçak ve otobüs biletinin yanında aradığı oteli de aynı anda bulup rezervasyonlarını yaptırabiliyor. Satın alınan uçak bileti, otobüs bileti ve yaptırılan otel rezervasyonunu aynı uygulama üzerinden farklı sekmelere tıklayarak kolaylıkla görebiliyor. Hedef kitlemizin değişen seyahat tercihlerini daha iyi analiz edebilmek için kullanıcı araştırmaları yapıyor ve çıkan sonuçları değerlendirerek en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için geliştirmeler yapıyoruz. Normalleşme süreci başlasa da seçimlerimiz konusunda hâlâ tedbirliyiz. Pandemi öncesinde olduğu gibi kullanıcıların seyahatlerinden 1 hafta önce uçak biletlerini aldığını görüyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR