USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

28 Mart 2024 10:32

Üretken yapay zekayı gündemine aldı

Son dönemde üretken yapay zekanın yıkıcı bir teknoloji olarak gündeme oturduğunu belirten Yıldız Holding Bilgi Teknolojileri Başkanı ve Yıldız Tech CEO'su Gül Erol, “Son dönemde biz de bu teknolojiyi gündemimize aldık. Hem hazır yapılar hem de açık kaynak kodlu yapılar üzerinden üretmeye başladığımız projelerimiz devam ediyor” diyor.

Üretken yapay zekayı gündemine aldı

Bugün 350'ye yakın markasıyla 5 kıtada, 4 milyar insana ulaştırdığı gıda-atıştırmalık ürünleriyle ve Türkiye'nin her noktasındaki perakende şirketleriyle faaliyetlerini sürdüren Yıldız Holding'in üretimden lojistiğe, e-ticaretten büyük veriye kadar teknoloji tarafında çok geniş bir faaliyet alanı mevcut. Böylesine kapsamlı bir faaliyet alanında sürekli olarak teknolojik gelişmeleri takip etiklerini dile getiren Yıldız Holding Bilgi Teknolojileri Başkanı ve Yıldız Tech CEO'su Gül Erol, "Teknolojiyi iş süreçlerine nasıl entegre edebiliriz ve değer üretebiliriz konusunda dijital çözüm arayışında bulunuyoruz" diyor.

YAPAY ZEKA KULLANMAYA ODAKLANDI

İşletmenin verimliliğini artırmak amacıyla otomasyon sistemleri ve ileri analitik araçlarını kullandıklarını vurgulayan Gül Erol, şöyle devam ediyor: "İleri analitikte hedefimiz; finanstan satışa, pazarlamadan üretime; iş süreçlerinin içindeki tüm karar destek noktalarında yapay zeka çözümlerini kullanır hale gelmek. B2C ve B2B perakende iş alanımızda; çevirim içi ve dışı tüm satış kanallarımızda müşterilerimize bütünsel bir deneyim oluşmak odak noktamız. E-ticaret alanında büyümek ve buna özel çözümler tasarlamak yine önemli odaklarımızdan biri."

Yıkıcı bir teknoloji olarak öne çıkan 'üretken yapay zeka'yı gündeme aldıklarını dile getiren Erol, "Hem hazır yapılar hem de açık kaynak kodlu yapılar üzerinden üretmeye başladığımız projelerimiz devam ediyor. Şirketlerimizi dijitalleşmeye hazırlarken zihinsel bariyerleri ortadan kaldırmak ve grup içerisindeki kültürel dönüşümü de hesaba katmak zorundayız. Bu nedenle holding ve şirketlerimizde yöneticilerimize yönelik buluşmalar organize ediyoruz. Üretken yapay zeka başta olmak üzere iş ve yaşam şeklimizi her geçen gün daha çok değiştiren teknolojilere ve uygulama alanlarına dair bilgi verip, iş yapış şekillerimize entegrasyonunu birlikte değerlendiriyoruz" diyor.

"Eylül 2022'den itibaren 'Yerinde Ar-Ge Merkezi' statüsü ile faaliyet gösteren Yıldız Tech Ar-Ge Merkezi ile küresel inovasyon ekosistemine katkı sunmayı hedefliyoruz"

"DÜNYAYA TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ SUNMAK İÇİN YILDIZ TECH'İ KURDUK"

Diğer yandan teknolojiyi sadece uygulayan değil, aynı zamanda geliştiren bir kurum olmaya önem verdiklerini vurgulayan Gül Erol, bu stratejiyle Yıldız Holding bünyesinde çağın ve sektörün ihtiyaçlarını holdingin bilgi birikimi ile sentezleyerek Türkiye'den dünyaya e-ticaret, yapay zeka, Endüstri 4.0 gibi alanlarda çözümler sunmak üzere YıldızTech şirketini kurduklarını ifade ediyor. Eylül 2022'den itibaren 'Yerinde Ar-Ge Merkezi' statüsü ile faaliyet gösteren Yıldız Tech Ar-Ge Merkezi ile ulusal ve küresel inovasyon ekosistemine katkı sunmayı hedeflediklerine vurgu yapan Erol, "Yıldız Holding'te dijital altyapımıza yönelik yatırımlarımız başta olmak üzere bilgi ve veri güvenliği tarafında aksiyonlarımızı önceliklendiriyoruz" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR