USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

16 Ağustos 2021 12:49

Related Digital, yurtdışı çalışmalarına odaklandı

Hem dünyanın hem de Türkiye'nin ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcıları arasında yer alan Related Digital, geliştirdiği yazılım ile ürünlerle hizmet sunduğu şirketlerin büyümelerine katkıda bulunuyor.

Related Digital, yurtdışı çalışmalarına odaklandı

Uygulamalarının merkezinde; anlamlı hale getirilen verilerin yer aldığını; bu verilerden yola çıkarak da hizmet sundukları şirketlerin müşterilerin adeta "alışveriş haritasını" çıkardıklarını anlatan Related Digital CEO'su Sedat Kılıç, böylece markaların doğru kampanyayı doğru kişiye ulaştırarak satışlarını artırdıklarını vurguladı. "Pandemi döneminde değişen alışveriş alışkanlıklarından yola çıkarak hayata geçirdiğimiz ürünlerde makine öğrenmesi teknolojilerine odaklandık" diyen Kılıç, bu kapsamda yurtdışı çalışmalarına ağırlık vereceklerinin altını çizdi.

Related Digital'in faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Biz; dünyanın ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarındanız. Şirketimiz 1999 yılında Euromessage adıyla kuruldu. İstanbul, Hamburg, Dubai ve Londra'daki ofislerimizde bulunan 150 civarında uzmanımızla, yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren 1.000'e yakın kurum için entegre çözümler üretiyoruz. Yüzde 100 Türk sermayeli bir şirketin, Türkiye'nin hatta dünyanın ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından biri olarak faaliyet gösterdiği alanda elde ettiği başarının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda hizmet veren global ölçekli birçok şirkete oranla hem daha üstün standartlarda hem de daha uygun ücretler karşılığında hizmet veriyoruz. Hayata geçirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizle Türkiye'nin teknoloji ihracatına destek sağlıyoruz.

Related Digital olarak; dünya çapında bir SaaS teknoloji şirketi olarak, şirket satın alma ve yatırım stratejisiyle istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. 20 yılı aşkın süredir teknoloji alanında hizmet sunuyoruz. Omnichannel (çoklu kanal) pazarlama platformu hizmetleri, yapay zeka destekli büyük veri analizi, segmentasyon, kişiselleştirme, pazarlama çözümleri ve ürün önerileri geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz yazılım, ürün ve hizmetlerle şirketlerin büyümelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

"YÜZDE 100 TÜRK SERMAYELİ BİR ŞİRKETİZ"

Rakiplerinizden öne çıktığınız noktalar neler?

Sektörde çok kıymetli bir tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Faaliyet gösterdiğimiz alanda dünyanın öncü isimleri arasında yer alıyoruz. Yüzde 100 Türk sermayeli bir şirketin, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından biri olarak faaliyet gösterdiği alanda elde ettiği başarının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Global ölçekli birçok şirkete oranla daha üstün standartlarda ve daha uygun ücretler karşılığında hizmet veriyoruz. Ürün ve hizmetlerimizle Türkiye'nin teknoloji ihracatına destek sağlıyoruz.

Hizmet sunduğunuz şirketlerin büyümesine katkıda bulunuyorsunuz. Bu konudan da bahseder misiniz?

Hizmet verdiğimiz şirketlere hem müşteri memnuniyetini hem de satışlarını artırmaları için destek sağlıyoruz. Markalara sunduğumuz uygulamaların merkezinde; anlamlı hale getirilen veriler yer alıyor. Markalar, müşterilerinin yaptıkları satın alma işlemlerinin ardından oluşan verileri bize iletiyorlar. Biz de bu verileri "anlamlı" hale getiriyoruz ve müşterilerin adeta "alışveriş haritasını" çıkarıyoruz, onların geçmişteki alışveriş alışkanlıklarını inceliyoruz. Böylece markalar müşterilerini daha yakından tanıma imkanı elde ediyorlar ve doğru kampanyayı doğru kişiye ulaştırarak satışlarını artırabiliyorlar.

EUROMSG EXPRESS, KOBİ'LERİN GELİRLERİNİ ARTIRIYOR

· KOBİ'ler için özel olarak hazırladığınız "Euromsg Express" isimli ürününüz hakkında bilgi verir misiniz?

KOBİ'ler için özel olarak geliştirdiğimiz dijital pazarlama kanalı "Euromsg Express" isimli ürünümüzü 2020 yılında şirketlerin kullanımına sunduk. KOBİ'ler, start-up'lar, sosyal sorumluluk kuruluşları ve bireysel girişimciler faaliyetlerini daha da geliştirmek adına hızlı, düşük maliyetli ve verimli sonuç alacakları kanallara yöneliyor. Euromsg Express de sözleşme ve taahhüt süreçlerine girmeden, e-posta pazarlamanın temel özelliklerini karşılayacak şekilde tasarlandı. Euromsg Express, self-servis kullanılan bir dijital e-posta pazarlama kanalı. Arayüzü ve özellikleri kullanıcıların uygulamadaki yönlendirmelere hızla adapte olmasını sağlıyor. Ürünümüz veri güvenliğini ön planda tutarak çalışıyor. Ürünümüz, KOBİ'lerin dijital pazarlama harcamalarını azaltırken gelirlerini artırmalarına da olanak sağlıyor. KOBİ'lerin kolayca kullanabileceği şekilde tasarlanan ürünümüz, şirketlere 12 dakika gibi kısa bir sürede seçtiği kampanyaları başlatma imkânı sağlıyor. Rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri de Türkçe hizmet verebiliyor olması.

Euromsg Express kapsamında bu yıla ilişkin hedefleriniz nelerdir?

Euromsg Express, özellikle pandemi döneminde yoğun bir ilgi gördü. Evlerde olduğumuz pandemi döneminde online'da geçirdiğimiz zaman arttı, alışveriş, eğlence, iletişim alışkanlıklarımız değişti. Fiziksel ofisleri, mağazaları kapalı olan firmalar da müşterileriyle alternatif, uygun fiyatlı ve hızlı adapte olabilecekleri bir iletişim kanalı arayışına girdi. Bu nokta da ürünümüze olan ilgi de yükselişe geçti.

Tüm bunlarla birlikte ürünümüz kapsamında yurtdışında da atağa geçtik. İlk durağımız ise Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar oldu. Türkiye'de self-servis e-posta pazarlama ürünü olarak hızla büyüyen Euromsg Express; sektörlere özel olarak geliştirdiği fonksiyonlar, içerikler ve ürün yetenekleriyle öncelikle Ortadoğu'dan başlayarak, Afrika ve Doğu Avrupa'da hizmet vermeye başlayacak. Euromsg Express'in yüzde 100 Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş ve Türkiye'den çıkmış bir başka başarı hikayesi olmasını hedefliyoruz. Euromsg Express'in global markalardan farklı olarak hizmet verdiği ülkelere özel üreteceği şablon içerikleri, kullanım kolaylığı gibi çok sayıda özelliği ile rakiplerinden ayrışıyor.

Ürünümüzün; fiyat performans açısından hem Türkiye'nin hem yurt dışının en iyi ürünü olmasını hedefliyoruz. Pandemi süreci ile birlikte daha önce müşterileriyle, iş ortaklarıyla iletişim kurma ihtiyacı duymayan işletmelerin alışkanlıkları değişti. Bu değişim pandemi sonrasında da devam edecek ve markaların dijital kanallara yaptığı yatırımlar artacak. Bu kapsamda, Euromsg Express'e yönelik ilgi daha da artacak.

"40'TAN FAZLA ÜLKEYE DESTEK VERİYORUZ"

Related Digital olarak önümüzdeki sürece ilişkin projelerinizden bahseder misiniz?

Pandemi döneminde biz de değişen alışveriş alışkanlıklarından yola çıkarak hayata geçirdiğimiz ürün ve hizmetlerde makine öğrenmesi teknolojilerine odaklandık. Bu yıl da söz konusu alandaki yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yine pandemi döneminde şirketler; mevcut müşterilerini elde tutmak ve yeniden satış yapabilmek için dijital kanallara yönelik yatırımlarını artırdı. Online perakende şirketleri hızlı şekilde dijitalleşirken, diğer şirketler de bu sürece adapte olarak, dijital kanalları kullanmaya başladılar. Bu dönemde her şirket için en önemli konu veri oldu. Konunun önemini bilmeyen şirketler; verilerini yapılandırmak, müşterilerini daha iyi tanımak için CDP (Customer Data Platform) yatırımına yöneldi. Biz de yıllardır CDP servisi hizmetini sunuyoruz. Pandemide de önceliğimizi CDP servisine ve çevresindeki ürünleri geliştirmeye verdik, bu alandaki çalışmalarımıza da devam edeceğiz.

Ayrıca yurt dışı çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Gelirlerimizin yüzde 20'den fazlası yurt dışı müşterilerimizden geliyor. Bu oranı artıracağız. Şu an 3 ülkede ofisimiz var. Söz konusu ofislerimiz aracılığıyla 40'tan fazla ülkeye destek veriyoruz. Amacımız ürünlerimizin aktif olarak kullanıldığı ülke sayısını yükseltmek ama bunu yaparken de servisi mümkün olduğunca ülkemizden sağlamaya devam etmek.

EN ÇOK OKUNANLAR