USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

21 Eylül 2024 10:12

OpenAI'ın akıl yürütebilen yapay zeka modeli neler vadediyor?

OpenAI, yapay zeka alanında çığır açan bir gelişmeye imza atarak, ChatGPT'nin yeni ve daha gelişmiş versiyonu olan OpenAI o1'i geçtiğimiz günlerde tanıttı.

OpenAI'ın akıl yürütebilen yapay zeka modeli neler vadediyor?

OpenAI, yapay zeka dünyasında ses getiren yeni bir duyuruyu daha yaptı. ChatGPT'nin yeni ve geliştirilmiş versiyonu olan o1 tanıtıldı.

OpenAI'ın yeni yapay zeka modeli, matematik, kodlama ve bilim alanlarında akıl yürütebilme yeteneğine sahip olacak şekilde tasarlandı. OpenAI o1, bir problemi yanıtlamadan önce daha fazla zaman harcayarak ve derinlemesine düşünerek çözüm sürecini geliştirmiş bulunuyor. Bu, çözümün yüksek oranda doğru ve etkili bir şekilde sağlanmasına olanak tanıyor.

ChatGPT'de matematiksel ve bilimsel problemlerle ilgili yanıtların yetersiz kaldığı görülüyordu. OpenAI'ın bu eksiklikleri gidermek amacıyla yeni o1 modelini geliştirdiği belirtiliyor. Bu model, özellikle bilim, matematik ve kodlama gibi karmaşık konularla ilgilenen profesyonellere yönelik olarak optimize edildi.

Yeni modelden özellikle fizikçiler ve yazılımcıların, karmaşık matematiksel formüller oluşturmak ve kodlama süreçlerini iyileştirmek için yararlanabileceği bekleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR