USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

19 Ağustos 2021 16:15

Couchbase Server 7 kullanımda

Couchbase Server'ın yeni versiyonu (Couchbase 7.0), ilişkisel veri tabanlarının en iyi yönlerini doküman tabanlı veri platformunun esnekliği ve ölçeklenebilirliği ile birleştirerek, müşterilerin dönüşüm ve modernizasyon süreçlerini hızlandırıyor.

Couchbase Server 7 kullanımda

Modern veri tabanlarının lideri Couchbase, Couchbase Server 7'yi kullanıma sundu. Bu dönüm noktası niteliğindeki çözüm, ACID işlemleri gibi ilişkisel veri tabanlarının en iyi unsurlarını, modern veri tabanı mimarilerinin esnekliğiyle birleştirerek, kurumların kritik uygulamalarını bulut bilişim yapısına (private – public - hybrid) daha hızlı taşımalarına imkan sağlıyor. Couchbase Server 7 ile yazılım ekipleri birleşik tek bir veri platformunda çalışarak ACID türü tutarlılık öncelikli işlemler için ayrı, hızlı uygulama geliştirme ve yüksek performans ölçeği için ayrı veri tabanları kullanmak zorunda kalmazlar. Bu özelliklerin tek bir platformda birleşmeleri ve Couchbase'in ACID türü tutarlılık öncelikli süreçlerde de kullanılması, müşterilerin veri tabanı mimarilerini basitleştirerek, yüksek performans kazanımlarının yanı sıra, operasyonel maliyetlerin ciddi bir biçimde azalmasına da yardımcı olur.

Maliyetleri azaltıyor

NetDocuments'ın platform mühendisliği direktörü Jordan Gillespie, "Kuruluşumuzun toplam sahip olma maliyetlerini azaltırken daha hızlı operasyonel performans gösterme becerisine ihtiyacı var" diyor ve ekliyor: "Couchbase Server 7 ile birlikte gelen, Collection veri yapıları (ilişkisel veri tabanı karşılığı tablo olan) üzerinden veri erişimi, gerek verilerin gerekse indekslerin izole bir biçimde bölümlenebilmeleri (partitioning) bizim ihtiyaç duyduğumuz modern veri tabanı uygulamalarının performansını artırırken, operasyonel maliyetleri de azaltıyor."

Forrester'ın yayımladığı 2021 yılı birinci çeyreğe ait Now Tech: Application Modernization and Migration Services raporunda "Birçok kuruluşun halen güncelliğini yitirmiş dördüncü nesil programlama dilleri ve veri tabanı uygulamalarıyla diğer geleneksel teknolojileri kullanmaktan kurtulamadığı" ifadeleri yer alıyor. Dolayısıyla yeni hem uygulamaların geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını hem de hali hazırda kullanımda olanların da modernize edilerek güncellenmelerini destekleyecek bir veri tabanı platformuna acil olarak ihtiyaç duyuluyor. Couchbase 7 uyuşmazlık noktalarını ortadan kaldırarak kurumların ilişkisel veri tabanı uygulamalarını modernize etmelerini sağlıyor. Böylece günümüz ihtiyaçlarına uygun kritik uygulamaların geliştirme süreçlerini hızlandıracak çeviklik ve esneklik mümkün kılınıyor.

Kişiye özel çözümler

Couchbase'i kullanan kurumlar, bu çerçevede tutarlılık öncelikli işlemlerin (business transactions) müşterilerine açık olan uygulamalarda uygulanabilmesi gibi pek çok kazanım elde ediyorlar. Bu tür işlemlerin (transaction) yanı sıra, zengin içerikli, kişiye özel olarak tanımlanabilen Customer 360 veri modelleri ve uygulamaların geliştirilebilmesi, paralelinde ise uzun süre ertelenen, RDBMS temelli uygulamaların modernizasyonu ve ihtiyaç halinde bulut bilişime adaptasyonu mümkün hale geliyor. Ek olarak yazılım geliştirme ekiplerine, yıllardır aşina oldukları SQL dili ve halihazırda bildikleri programlama dilleri bir arada sunuluyor. Bu imkanlar sayesinde, yorucu bir yeniden eğitim sürecine tabi tutulmadan geleneksel veri tabanlarından Couchbase'in modern veri platformu yapısına geçişi kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar.

EN ÇOK OKUNANLAR