USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Teknoloji Haberleri

26 Mart 2024 12:15

“Bulut tabanlı teknolojiler olmazsa olmazımız”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşegül Arıcan Şeker, büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için sunacakları hizmetlerin bulut teknolojileri ile yönetilebilecek bir altyapıda olmasına önem verdiklerini vurguluyor. Sağlanan ürün ve servislerin performanslı ve ulaşılabilir olması için ise bulut tabanlı teknolojilere odaklanılıyor.

“Bulut tabanlı teknolojiler olmazsa olmazımız”

Kendini yeni nesil bağlantı ve dijital servisler şirketi olarak konumlandıran Vodafone, iletişim hizmeti sunmanın yanı sıra aynı zamanda dijital pazaryeri, ödeme şirketi, finans, turizm ve sigorta hizmetleri sağlayıcısı olarak da öne çıkıyor. Önümüzdeki döneme ilişkin yol haritalarını müşteri, sadelik ve büyüme üzerine kurguladıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşegül Arıcan Şeker, "Bu hedefe ulaşmak için izlediğimiz yolları; güvenilir, yüksek hızlı ve verimli yakınsanmış ağlar kurmak; veri ve zeka ile desteklenen kusursuz bir dijital deneyim yaratmak; her zaman devrede olan ve 'sıfır dokunuş' ilkesine dayanan bir operasyonel mükemmelliğe ulaşmak; hem müşterilerimiz hem de toplum için güvenli ve bağlantılı bir gelecek sunmak olarak özetleyebiliriz" diyor.

"SİSTEMLERİMİZİ 'CLOUD NATIVE' HALE GETİRİYORUZ"

Büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için iç ve dış müşterilerine sunacakları hizmetlerin bulut teknolojleri ile yönetilebilecek bir altyapıda olmasına önem verdiklerini vurgulayan Şeker, "Sağlanan ürün ve servislerin her zaman ayakta, performanslı ve ulaşılabilir olmasını sağlamak için de bulut tabanlı teknolojiler bizim için olmazsa olmaz. Sistemlerimizi teker teker 'cloud native' hale getiriyoruz" yorumunda bulunuyor. Ayşegül Arıcan Şeker, sundukları her yeni servisin aynı zamanda teknoloji mimarilerine yeni bileşenler ilave etiğini belirterek, "Zamanla daha kompleks hale gelen bu yapılarımızı yalınlaştırmaya odaklanıyoruz. Sistemlerimizin modernizasyon yatırımlarına da devam ediyoruz. Ürün ya da servis geliştirirken, almak yerine yapmaya odaklanıyoruz. Veriden değer yaratmaya ve veriye dayalı karar verme yapılarını geliştirmeye önem veriyoruz" ifadesini kullanıyor.

"Sistemlerimizin modernizasyon yatırımlarına da devam ediyoruz. Ürün ya da servis geliştirirken, almak yerine yapmaya odaklanıyoruz"

KULLANILAN DATA MİKTARI 1.2 PETABYTE'A ULAŞTI

Dijital dönüşümde yapay zeka teknolojisinden de önemli ölçüde faydalandıklarının altını çizen Şeker, şöyle devam ediyor: "Değişen ihtiyaçlara uygun çözümler üretmek için çalıştırdığımız 200'den fazla makine öğrenmesi modelimiz var. Şebeke yatırımlarımızı müşteri ihtiyaçlarına en uygun şekilde yapabilmek veya şebeke sorunlarını daha oluşmadan çözerek müşteri deneyimini mükemmelleştirmek için kullandığımız modeller buna bir örnek. Modellerimizi yaparken kullandığımız data miktarı 1.2 petabyte'a ulaştı." Vodafone Grubu'nun belirlediği güvenlik standartlarını gerek şebekelarinde gerekse IT sistemlerinde gerçekleştiren ilk ekiplerden biri olduklarını söyleyen Şeker, "Bilgi güvenliği risk yönetimi, şebeke güvenliği, zafiyet yönetimi gibi alanlarda faaliyetlerimizi sürdürürken, son yıllarda tasarım güvenliği yaklaşımını ilke edindik. Daha ürünlerin tasarımını yaparken güvenliği işin içine katıyoruz" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR