USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Tasarım

29 Haziran 2021 17:03

Avi Alkaş: Ofislerimiz de Uber'leşecek

Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş "Konvansiyonel modellerden hibrit ve flex çalışma sisteminin norm hale gelmesiyle ofislerimiz de Uber'leşecek. Kararların alındığı, toplantıların yapıldığı, projelerin geliştirildiği, kurumun tüm parçalarını bir arada tutan, şirket kültürünün temeli ofisler, her zaman var olmaya devam edecek" dedi.

Avi Alkaş: Ofislerimiz de Uber'leşecek

Pandemi ile tek merkeze bağımlı çalışma kavramı sarsıldı. Ofis içi ve dışındaki düzende köklü değişiklikler yaşanıyor. İlk zamanlarda geçici bir dönem sanılan evden ve esnek çalışma artık Koç Holding, Akbank, globalde Google, Spotify gibi şirketlerin öncülüğünde kalıcı hale gelmiş durumda... Özellikle uluslararası şirketler home office çalışma taraftarı. Pek çok kurum da departmanlarına göre uzaktan çalışıyor, rotasyonlu olarak ve farklı günlerde ofise gelmeye devam ediyor. Konvansiyonel modellerden hibrit ve flex çalışma sisteminin norm hale gelmesiyle ofislerimiz de Uber'leşecek. Kararların alındığı, toplantıların yapıldığı, projelerin geliştirildiği, kurumun tüm parçalarını bir arada tutan, şirket kültürünün temeli ofisler, her zaman var olmaya devam edecek.

PEKİ, OFİSLER NASIL FARKLILAŞACAK?

Artık o bildiğimiz tek tip veya standart ofislerde çalışmak zorunda değiliz. Çünkü daha esnek çalışabiliyoruz. O halde bizleri ofise çeken bir şeyler olmalı. Ofisler şirketlerin kültürünü yansıtmalı. Daha sosyal ve daha mutlu çalışabilmeliyiz. Günümüz şartlarında iş güvenliği ve iş sağlığı her zamankinden önemli bir konuma sahip. Pandemi önlemlerinin de ötesinde evde veya ofiste oturduğumuz koltuktan aydınlatma ve akustiğe kadar çok daha geniş bir perspektiften ele alınması gereken bir konu. Binaların sadece aklı olması yetmez, ruhu da olmalı. Bu süreçte esnekliğin ve verimliliğin firmalar için artık daha değerli bir kavram haline geldiğini görüyoruz. Yeni dönemin esnek çalışma talebi; buna uygun mekanlarla, teknolojiyle, şirket kültürüyle, politikalarıyla, iş sağlığı-güvenliği ve hukuk çerçevesinde düzenlenmeli. Ofislerde geçirilecek zamanın verimli kullanılması çerçevesinde akıllı mobilyalarda hızlı ya da kablosuz şarj ünitesinin yer alması, multimedya ve veri paylaşımına olanak verilmesi, USB, VGA ve HDMI girisleri ile ekrana veri aktarımı sağlayarak ekip çalışmaları, video konferanslar ve sunumlar için işlevsel ve pratik bir platform oluşturması gibi özellikler öne çıkacak. İnsanı doğa ile bütünleştiren özelliğinden ötürü 'iyileştiren tasarım' olarak öne çıkan biyofilik tasarımların yanı sıra ses izolasyonu sağlayan akustik podlar, ergonomik koltuklar, fiziki aktiviteye teşvik eden mobilyalar da yükselişe geçecek.

ORTAK AKIL PLATFORMU, YENİ STANDARTLARI BELİRLİYOR

Pandemi döneminin ilk günlerinde geleceğin iş kültürü ve çalışma alanlarındaki dönüşüm üzerine sağlık, sürdürülebilirlik, hukuk, teknoloji, tasarım, altyapı alanlarında dernekleri, akademisyenleri, sağlık uzmanlarını, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren ve yeni standartları belirleyen bir ortak akıl platformu tasarlandı. Han Spaces öncülüğünde kurulan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve Nurus sponsorluğunda hayata geçen ortak düşünce ve proje platformu RE-SET Workspace platformu aracılığıyla 200'ü aşkın paydaşla, 15 yayın ve 6 çalıştay gerçekleştirildi. Future Bright ile yapılan çalışmanın sonuçları ise oldukça dikkat çekici. Çalışanların yarısı ofise dönmeyi, yarısı da evden çalışmaya devam etmeyi arzu ediyor. Bugünkü şartlarda, uzaktan çalışması mümkün olan herkes uzaktan çalışmaya teşvik ediliyor. Yalnızca mutlaka ofiste bulunması gerekenler ofislere çağrılıyor. Global ve büyük şirketlerde ofise dönüş, ekibin %25-30'unu kapsayan bir planlama çerçevesinde şekilleniyor. Ağırlıklı Z Kuşağı'ndan oluşan çalışanlar zorunda olduğu için değil, şirket kültürünün bir parçası olmak, kendilerine yeni değerler katmak, yalnız kalmamak ve daha konforlu buldukları için şirkete gelmek isteyecekler.

YATIRIM VE OPERASYONEL GİDERLERDEN TASARRUF ZAMANI

Pandemi sonrasında çalışanların evlerine yakın çalışabilecekleri HUB ve uydu ofisleri içeren flex space modeline (esnek ve hazır ofisler) büyük bir talep söz konusu... Bu doğrultuda ofiste olması gereken muhasebe gibi departmanlar, şirket kültürünün aşılanması gereken genç yetenekler ve yönetim kadroları merkez ofisteyken, ekiplerin bir kısmı sürekli veya dönüşümlü olarak home office uygulaması yapabilir, onlara evlerine yakın çalışabilecekleri flex ofislerde üyelik modeli ile yan haklar sağlanabilir ve daha mobil çalışanlar ise belirli hub'lar ve uydu ofislerde konumlanabilir. Bu model ile şirketler büyük metrekarelerden, yatırım maliyeti ve operasyonel giderlerden de tasarruf edebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR