Ipekyol Group; modadaki tasarım gücünü, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarla birleştirerek global marka olma yolculuğunu sürdürüyor. Ipekyol Group; markalaşma stratejisi, güçlü bir marka kimliği oluşturmanın yanı sıra müşteri sadakati ve memnuniyetini sağlamayı hedefliyor. Sürdürülebilirlik, dijitalleşme, inovasyon ve deneyim odaklı mağaza konseptleri gibi alanlara yapılan yatırımlar, bu yolculuğun temel taşlarını oluşturuyor. Ipekyol Group CEO'su Uğur Ayaydın, stratejik önceliklerinin hem yenilikçi projelere hem de enerji verimliliğine dayalı olduğunu ifade ederek, markanın geleceğe dair vizyonunu ve stratejilerini paylaşıyor.
YENİ PAZARLAR, YENİ BAŞARILAR
Uğur Ayaydın, 2024-2025 döneminde yurt dışı büyüme stratejilerini hızlandırmayı planladıklarını anlatıyor. Orta Doğu pazarında, toplam 42 mağaza ile geniş bir varlık gösteren Ipekyol Group'un gelecek hedefleri arasında Orta Doğu, Doğu Avrupa, Körfez ülkeleri, Rusya ve Türk Cumhuriyetleri gibi yeni pazarlar bulunuyor. Örneğin, Bahrain Marassi Mall'daki yeni mağaza, bu stratejinin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Ayrıca, online satışların uluslararası düzeyde artırılması da planlar arasında yer alıyor; bölgesel taleplere göre lokalize edilmiş ürün ve stratejilerle yeni pazarlara girişin devam edeceğini paylaşıyor.
"Yapay zeka ve veri analitiği tabanlı sistemlerle müşterilere daha kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi sunmak için ciddi adımlar atıyoruz"
DİJİTALLEŞME VE TEKNOLOJİ ENTEGRASYONUNA YATIRIM
Dijitalleşme ve teknoloji entegrasyonu konusunda önemli projelere imza atıldığını aktaran Uğur Ayaydın, üretim süreçlerini dijitalleştirerek verimliliği artırmayı hedeflediklerinin bilgisini veriyor. Bununla birlikte, yapay zeka ve veri analitiği tabanlı sistemlerle de müşterilere daha kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi sunmak için ciddi adımlar atıldığını ifade ediyor.
E-ticaret operasyonlarının son 10 yıldır omnichannel ekseninde yürütüldüğünü, tüm mağaza stoklarının online kanallarla buluşturulduğunu belirtiyor. Ayrıca, ana depoların tek bir proje ile birleştirilmesi sayesinde tüketicilere tüm stokların erişilebilir hale getirildiğini aktarıyor. Bununla birlikte Ipekyol Group olarak tasarım süreçlerinde dijital araçların kullanılmasıyla hız ve esneklik sağladıklarına dikkat çeken Ayaydın, bu dönüşümü ilerleterek pazar yerleriyle başlayıp yurt dışına da kadar ulaştırdıklarını belirtiyor. Zalando üzerinden, Avrupa bölgesindeki markaların konumlandırılması için de altyapı dönüşümüne gidildiğini iletiyor.
ÇEVREYE DUYARLI ÜRETİM
Uğur Ayaydın, sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerini de aktararak; çevre, insan ve inovasyon odaklı sürdürülebilirlik ilkeleri ile işlerini yönlendirdiklerini belirtiyor. Üretim süreçlerindeki karbon salımı ve atık oranını azaltmaya yönelik inovasyonlara yatırım yapıldığını ifade ediyor. Buna göre, Aga Khan mimari ödülüne sahip, Türkiye'nin ilk entegre hazır giyim üretim tesisi olarak Edirne'de yer alan alanın, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlarla karbon ayak izinin azaltılması için önemli bir adım olduğunu aktarıyor.