USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

04 Temmuz 2024 10:49

Yeni nesil enerji yatırımlarına odaklanılıyor

Operasyonları mükemmelleştirerek yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, “Yenilenebilir enerji ve e-mobilite yatırımlarımızda Türkiye'de enerji dönüşümünün öncüsü olma vizyonumuzu yansıtıyoruz. Türkiye'nin net sıfır karbon hedefine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diyor.

Yeni nesil enerji yatırımlarına odaklanılıyor

2024 yılı ilk çeyrek bilançoları ve çevik yönetim anlayışları ile daha iyi bir gelecek için yeni enerji dünyasına öncülük ettiklerinin altını çizen Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, "2023 yılında yatırımlarımızı bir önceki yıla kıyasla yaklaşık üç kat artırarak 15.7 milyar liraya çıkardık. Bu doğrultuda iş alanlarımızdaki kaslarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz" diyor.

ENERJİDE İTHALAT BAĞIMLILIĞINI AZALTMAK HEDEFLENİYOR

Şebeke yatırımlarına ve rekabetçi perakende hizmetlerine odaklanmalarının, Türkiye enerji sektöründeki liderliklerini sürdürülebilir kıldığını ifade eden Pınar; "2024 yılının ilk çeyreğinde dağıtım altyapısının modernizasyonu ve genişletilmesi amaçlarıyla 1.3 milyar TL altyapı yatırımı yaptık. Yılın geri kalanında da kesintisiz enerji temini ve ağ kalitesi odaklarıyla yatırımlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz. Çoğunluğu dağıtım iş kolunda olmak üzere, yıl sonuna kadar 15 ila 17 milyar lira arasında bir yatırım hedefimiz bulunuyor. Yenilenebilir enerji ve verimlilik uygulamalarını hızlandırarak enerji ithalat bağımlılığını azaltmayı hedefliyoruz. Güneş enerjisi kapasitemiz neredeyse 54.8 MWp'ye ulaştı. E-mobilite iştirakimiz Eşarj, 2023 yıl sonu itibarıyla 1000 elektrikli araç şarj istasyonuna ulaştı. Haziran ayı itibarıyla ise istasyon sayımız bin 200'ün, soket sayımız ise 2 bin 200'ün üzerinde. Hem soket sayımızı artırmak hem de müşteri memnuniyetini çok daha yüksek seviyelere çıkarmak odağımızla yatırımlarımıza devam ediyoruz" yorumunda bulunuyor.

(Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar)

"Yenilenebilir enerji kullanımıyla karbon ayak izinin azalmasına katkı sağlayacak iş birlikleri gerçekleştiriyor, 2050 yılı Net Sıfır Emisyon hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atıyoruz. Tüm bu faaliyetlerle ulaştığımız enerji tasarrufu ve karbon salınımının azaltılması, ülkemizin sürdürülebilirlik hedeflerine anlamlı bir katkı sağlıyor"

KOJENERASYON, RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ VE ŞEBEKE YATIRIMLARI

2010 yılından bu yana teknoloji alanında şebeke yatırımları yaptıklarını ifade eden Pınar; "Yeni enerji dünyası dağıtık üretim, depolama, e-mobilite ve dijital müşteri çözümleri gibi unsurları önümüze çıkarıyor. Bu alanlarda yapılacak ve odağında sürdürülebilirlik ile teknoloji olan her yatırımı yeni nesil enerji yatırımı olarak nitelendirebiliriz. 2018'den bu yana İşimin Enerjisi çatısı altında birleştirdiğimiz yenilenebilir enerji uygulamalarımızı, uçtan uca ve enerji performansı garantili çözümlerimiz ile müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Yeşil enerji sertifikasyonu ile müşterilerimizin belirledikleri oranda enerji tüketimlerini, yenilenebilir enerji kaynaklarından yapmalarına fırsat veriyoruz. Kojenerasyon, rüzgar enerji santralleri de önem verdiğimiz yenilenebilir enerji uygulamalarından. 2023 yılında başlattığımız toplamda 66,8 MWp kurulu gücündeki projelerin devreye alınmasına başlanmış durumda. 2024 yılında tamamının faaliyete geçmesiyle birlikte, yıllık 34.188 hanenin elektrik tüketimine eş değer olan yaklaşık 102 bin MWh elektrik üretilecek. Bu çalışma sayesinde, yıllık yaklaşık 136 bin ton karbon salınımının engellenmesini hedefliyoruz. Özellikle güneş enerjisi kapasitesine ağırlık vererek, 2024'ün ilk çeyreğinde güneş enerjisi kurulu kapasitemizi yüzde 127 artırarak 54.8 MWp'ye çıkardık" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR