USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

29 Mayıs 2023 14:48

The Purest Solutions, büyüme yolunda gençlerle yürüyor

Cilt bakım sektörünün hızla büyüyen yerli markası The Purest Solutions, genç ve dinamik ekibiyle çalışmalarını sürdürüyor. Gençlere daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla çalışan şirket; doğaya saygılı, hayvanlar üzerinde test edilmeyen, hayvansal içerik bulunmayan ürünleri sayesinde farkındalık sahibi gençlerin ilgisini çekiyor.

The Purest Solutions, büyüme yolunda gençlerle yürüyor

Tüm dünyada cilt bakım sektörünün büyümesi özellikle son iki yılda hız kazanarak artmaya devam ediyor. Türkiye'de de cilt bakım kategorisi hem online hem de offline olarak yıldan yıla güçlü büyüme kaydediyor. 2020 yılının Ağustos ayında sektöre giren The Purest Solutions markası bu büyümenin önemli bir parçası olarak global rakipleriyle pazar liderliği için kıyasıya rekabet içerisinde ve bir Türk markası olarak bunu başarmanın gururunu yaşıyor.

Tüketici alışkanlıkları ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen sorun odaklı sonuç veren çözümler sunan The Purest Solutions kurucu ortağı ve CMO'su Hazal Evliyaoğlu, Türkiye'nin genç nüfusu ile ciddi bir potansiyel barındırdığını söyledi. Z kuşağı olarak adlandırılan bu neslin, dijital çağın bir parçası olarak büyüdüğüne ve teknolojiye ile iletişim araçlarına hakimiyetlerinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Evliyaoğlu, gençlerin sahip olduğu beceriler ve yeteneklerin yanı sıra dijital çağın gerektirdiği gibi toplumsal sorunlar ve çevresel konulara karşı duyarlı ve bilinçli olduklarını ifade etti. Evliyaoğlu, bu nedenle ürünlerinin formülasyonlarının tamamının bilimsel açıklamalar, test, analiz ve klinik çalışmalara dayandığını belirtti ve ekledi: "Cilt bakım rutininde kargaşaya mahal vermeyecek sadelikte, anlaşılır ve sonuç odaklı aktifler ile formüle edilmiş ürünleri geliştirirken doğaya saygılı, hayvanlar üzerinde test edilmeyen, hayvansal içerik bulunmayan; paraben, alkol, esans, boya içermeyen bir marka hayal ettik ve ürettik."

"Z KUŞAĞI HEDEF KİTLE OLMAKTAN ÇOK PARTNERİMİZ"

Gençlerin kozmetik ve kişisel bakıma ilgilerinin son yıllarda oldukça arttığını belirten Hazal Evliyaoğlu, bu artışta sosyal medyanın yaygınlaşmasının etkili olduğunu belirtti. Evliyaoğlu, "The Purest Solutions olarak büyüme yolculuğumuzda Z kuşağı markamız için klasik tabirle 'hedef kitle' olmaktan çok bir partner. Çünkü biz marka olarak, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 32'lik kısmının Z kuşağı olduğunun ve inkâr edilemeyecek şekilde markamızda yer alan öneminin bilincindeyiz. Onlar için daha iyi bir dünya bırakmak amacıyla planlamalar yapıyor ve bu planlamaların da sürdürülebilir değerlerimiz olması adına çalışıyoruz" dedi.

E-ticarette kendini anlatan markalardan biri olarak tamamen dijital ve teknoloji odaklı büyüyen, araştıran ve sorgulayan bu nesli yakalamak ve marka olarak Z kuşağının kişisel cilt bakım rutinlerine dahil olduklarını görmenin önemine dikkat çeken Evliyaoğlu, gençlerin cilt bakım rutinlerini oluştururken ekosisteme duyarlı markaları tercih ettiklerini ve bu anlamda The Purest Solutions'ın vegan, cruelty free olması ve sürdürülebilir bir marka olması sebebiyle farkındalık sahibi gençlerin ilgisini çekmeyi başardığının altını çizdi.

TPS ACADEMY İLE ÜNİVERSİTE ÖĞRECİLERİNE DESTEK

Ekip olarak oldukça genç bir yaş ortalamasına sahip olan The Purest Solutions'ın gençlere yönelik geliştirdiği birçok projesi bulunuyor. Bu projeler hakkında bilgi veren Evliyaoğlu, şunları söyledi: "En büyük girişimimiz The Purest Solutions Academy. Kısaca TPS Academy adını verdiğimiz bu girişim, üniversite öğrencileriyle daha iyi etkileşim kurmak, birlikte yönetebilmenin yanında iletişim becerilerimizi geliştirmek ve marka değerlerimizi gençlere daha iyi anlatabilmek için oluşturulmuş bir topluluk. Türkiye'nin her bölgesinden üniversite öğrencileriyle bir araya gelen, öğrenci topluluklarıyla geliştirdikleri iş birlikleri sayesinde gençlerin etkinlik ve projelerini destekleyen enerji dolu bir ekibe sahibiz. Ekibimiz hem kampüslerde hem de sosyal medya aracılığıyla gençlerle sürekli temasta kalan çeşitli organizasyonlardan eğitim uzmanlarımız ile gerçekleştirdikleri eğitim serilerine kadar pek çok aktivite düzenliyor. 2023'te 200'den fazla iş birliği gerçekleştirmiş olacak olan TPS Academy ile 20.000'den fazla üniversite öğrencisine ulaşıldı. 33 üniversiteden aktif 53 TPS Academy üyesi ekibimizde yer alıyor. Cilt bakımına ilgisi olan, kendini geliştirmek isteyen ve bu süreçte eğlenmeyi de ihmal etmeyecek tüm gençleri ekibimize bekliyoruz." Genç ve dinamik bir ekibe sahip olmalarının yanı sıra gençlerle sık sık bir araya geldiklerini belirten Hazal Evliyaoğlu, TPS Academy bünyesinde 100'e yakın öğrenciye başarı ve ihtiyaç burs olanakları sağladıklarını, The Purest Solutions markasında staj yapma imkânı sunduklarını belirtti. Evliyaoğlu, "TPS Academy ile üniversitelerin yanı sıra ilkokul ve lisedeki öğrencilerimizi de unutmuyor, özellikle Doğu illerinde yer alan okullarımızın her daim yanında oluyoruz. Henüz 3 yılını doldurmamış bir marka olarak bu planlarımızı hızlıca hayata geçirmek, bir sonraki yıllar için yapacağımız projeler konusunda bizleri çok heyecanlandırıyor" diye konuştu.

SOSYAL VE ÇEVRECİ PROJELERE KULLANICILAR DA DAHİL EDİLİYOR

Şirketlerinin sosyal sorumluluk projeleri konusunda da bilgi veren Hazal Evliyaoğlu, şunları söyledi: "Sosyal sorumluluklarımızın farkındayız ve bu doğrultuda bizleri heyecanlandıran projelere kullanıcılarımızı da dahil etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu kapsamda şirketimiz bünyesindeki sosyal kulüp olan TPS Heroes ile sosyal ve çevreci projeleri desteklerken aynı zamanda güzel vakit geçirdiğimiz organizasyonlar düzenliyoruz. Bu organizasyonlar orman-sahil temizlikleri, sokaktaki dostlarımıza mama dağıtımları olarak örneklerdendirilebilir. thepurestsolutions.com adresi üzerinden etkinlik detaylarına ulaşabilir, bizlerle beraber sosyal sorumluluk projelerine dahil olabilirsiniz.

2023'ün 2. çeyreğinde sürdürülebilirlik değerlerimizi, su kaynakları bakımından dünya üzerindeki en verimli dördüncü ada olan Gökçeada'da gerçekleştirecek plastiksiz festival ile taçlandırmayı planlıyoruz."

KUAD Upcycle Proje Ödülü, KUAD Innovation Zone Proje Ödülü, İstanbul Marketing Awards- Ambalaj Tasarımı: Yeni Ürün, Watsons Kişisel Bakım ve Kozmetik Ödüllerinde Yılın En İyi Serumu ile Yılın En İyi Ürünü başarılarına sahip The Purest Solutions, kazandığı her başarının genç ekip arkadaşları ile anlamlı olduğunu biliyor ve dünyayı gençler ile beraber daha iyi bir yer haline getirebileceklerine inanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR