2010 yılında kurulan Trendyol; Türkiye'nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından biri konumunda. Trendyol, Türkiye'nin öncü Ar-Ge merkezlerinden Trendyol Tech, en hızlı gelişen taşıma ağı Trendyol Express, hızlı market ve yemek teslimatı yapan Trendyol Go ve en büyük ikinci el ürün platformu Dolap ile değer üretmeye devam ediyor. Trendyol'un gelecek vizyonundaki en öncelikli konulardan biri de daha fazla yurt dışı pazara açılmak. Türk üreticilerin ürünlerini daha fazla ülkeye ulaştırmaya odaklandıklarını kaydeden Trendyol Grubu CEO'su Erdem İnan, "Bildiğiniz üzere geçen yıl Berlin ofisi ile ilk yurt dışı pazarımız olan Almanya'da faaliyete başlamıştık. Bu yıl mayıs ayında ise Azerbaycan'ın en büyük holdinglerinden Bakü merkezli PASHA Holding ile Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzaladık. Bu anlaşma ile Azerbaycan pazarında Trendyol olarak faaliyetlerimize başladık" diyor.
"TEKNOLOJİK VE LOJİSTİK ALTYAPIYI İNŞA ETMEYE ODAKLANDIK"
Yakın zaman önce de Körfez ülkelerinde faaliyete başladıklarını duyuran İnan, şöyle devam ediyor: "Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Umman ile başladık. Körfez bölgesinde yer alan müşterilerimizle de Made in Türkiye ürünlerimizi buluşturmaktan üreticilerimizi bu pazarlara açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 2023 yılında Türkiye'deki 300 bini aşkın satıcımızın uluslararası pazarlara tek tuşla açılabilmelerini sağlayacak teknolojik ve lojistik altyapıyı inşa etmeye odaklandık. 2024 yılında artan uluslararası trafik ve müşteri sayımızla bu yatırımın meyvelerini toplamayı hedefliyoruz."
"Türkiye'deki 300 bini aşkın satıcımızın uluslararası pazarlara tek tuşla açılabilmelerini sağlayacak teknolojik ve lojistik altyapıyı inşa etmeye odaklandık. 2024 yılında artan müşteri sayımızla bu yatırımın meyvelerini toplayacağız"
GÜNLÜK ZİYARETÇİ SAYISI 15 MİLYONUN ÜSTÜNDE
"Vizyonumuz, tüm ekosistemimiz ve ülkemiz için en büyük pozitif etkiyi yaratan şirket olmak" diyen Erdem İnan, bu vizyon doğrultusunda teknolojik yetkinliklerini pozitif etkilerini artırmak için kullandıklarını söylüyor. İşin ana odağının teknoloji olduğuna dikkat çeken İnan, "Teknolojik olanakları kullanarak müşterilerimizin iyi bir alışveriş deneyimi yaşamasını, istedikleri ürünlere en uygun şartlarda ulaşmasını hedefliyoruz. Satıcılarımızın da işlerini dijitalleştirerek daha fazla müşteriye ulaşmalarını ve işlerini büyütmelerini sağlamak da diğer bir hedefimiz. Geliştirdiğimiz teknolojiler, yönettiğimiz iletişim kanalları bize farklı kitlelere ulaşmak için farklı araçlar veriyor" diyor. Günlük ziyaretçi sayısının 15 milyonun üstünde olduğunu söyleyen İnan, "Bunun üzerine sosyal medya hesaplarının izlenmelerini de koyarsak ciddi bir kitleye ulaşma şansı anlamına geliyor. Biz bu yetkinliklerimizi farklı kitlelerin, satıcılarımızın ve e-ticaret ekosisteminin faydasına sunmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz" diyor.