USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

14 Temmuz 2024 10:35

“Müşteri odaklı yaklaşımımızla sektöre değer katan projeler üreteceğiz”

‘Türkiye'nin Saatçisi' vizyonuyla 30 yılı geride bıraktıklarını ve müşterileriyle bağlarını güçlendirdiklerini söyleyen Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya; “Değişen ihtiyaçlara ve trendlere uyum sağlayarak başarımızı küresel pazarlara taşımayı hedefliyoruz” diyor.

“Müşteri odaklı yaklaşımımızla sektöre değer katan projeler üreteceğiz”

Saat&Saat, 'Türkiye'nin Saatçisi' vizyonuyla; tüketiciyle olan 30 yıllık bağını güçlendirerek dünya markalarını Türkiye ile buluşturuyor. Önümüzdeki dönemde de titizlikle çalışarak büyümeyi hedefleyen Saat&Saat'in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya'ya markanın 30 yıllık serüveninde bugün geldikleri aşamayı sorduk...

"30 YILDIR DÜNYA MARKALARINI SAAT TUTKUNLARININ BEĞENİSİNE SUNUYORUZ"

*2024'te 30. yılını kutlayan bir marka olarak bu süre sizin için nasıl geçti?

1994 yılında Saat&Saat'i kurduk ve bu yıl 30. yılımızı kutluyoruz. Biz, Saat&Saat'i kurduğumuz günden bu yana, dünya çapındaki tanınmış markaların Türkiye'deki satış haklarını alarak portföyümüzü her dönem büyütmeye yönelik var gücümüzle çalışıyoruz. İşini en iyi yapanlardan olmanın yanı sıra 1994'ten bu yana odak noktamız haline getirdiğimiz bir şey daha var: Mağazalarımızın kapısından giren her müşterinin mutlu ayrılmasını sağlamak! Geçirdiğimiz 30 yıllık süreçte; müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına ve trendlere uyum sağlamak adına çalışıyor ve saat sektöründe öncülüğümüzü sürdürüyoruz. Bugün, 'Türkiye'nin Saatçisi' olarak 158 mağaza ve shop in shop, 469 bayi, www.saatvesaat.com.tr ve pazar yerleri ile dünya markalarını saat tutkunlarının beğenisine sunuyoruz.

"SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

* Değişen ihtiyaçlara yanıt verirken aynı şekilde sosyal sorumluluk anlayışınızla da öne çıkıyorsunuz. Bu noktada Saat&Saat nasıl farklılaşıyor?

30 yıllık serüvenimizin kattığı maneviyatla söylemeliyim ki; artık bana en büyük heyecanı, rakamlardan ziyade topluma fayda sağlayan işler yapmak, istihdam sağlamak ve sektöre değer katan projelere imza atabilmek yaşatıyor. Ekibimize sağladığımız eğitim ve imkanlarla Great Place to Work anketlerinde art arda En İyi İşveren Ödülü'ne layık görüldük. Yıllar içerisinde birçok sosyal sorumluluk projesine de imza attık. Çocuklara ve gençlere, zamanın değerini ve yönetimini öğretmek amacıyla başlattığımız 'Akıllı Saatler Öğrenci Gelişim Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nin bu yıl 3. senesindeyiz ve yüz bine yakın öğrenciye ulaşıyoruz. 6 Şubat depreminden etkilenen geleceğimizin teminatı çocuklarımız için deprem bölgesinde konteyner hobi alanları kurarak, çocuklarımızın güzel zaman geçirip, depremin psikolojik yaralarını atlatmalarına yardımcı olmaya çalıştık ve bu projemiz hâlâ devam ediyor. 'Kadın Saat Ustası' projemizle, sektöre kadın elinin değdiği yeni bir alan kazandırıyoruz. Doğa için ses çıkarmak ve farkındalık yaratmak amacıyla WWF'e düzenli olarak destek veriyoruz. Zamanı verimli kullanmanın en güzel yollarından biri olan sanata ve spora da desteğimizi sunuyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimizle pek çok ödüle de layık görüldük. Bu yıl, 30. yaşını beraberinde bulunan markalarla birlikte kutlayan Saat&Saat ailesi olarak sektöre ve topluma değer katan projeler geliştirebilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

* 2023 yılını nasıl kapattınız? 2024 yılı beklentileriniz neler?

2023 yılında yüzde 122 ciro büyüme ve 1.072.000 yıl sonu satış adet öngörümüzü gerçekleştirerek yılı başarılı bir şekilde kapattık. Bu yıl ise Saat&Saat'in 30. yılını kutlayarak imaj kampanyalarımızı başlattık ve 30 yıldır bizimle birlikte olan tüketicilerimizle duygusal bağımızı daha da güçlendirmeyi hedefledik. 'Türkiye'nin Saatçisi' olarak yaptığımız çalışmalarla tüketicilerimiz ile olan duygusal bağımızı ve yüzde 85 oranındaki marka bilinirliğimizi artırmayı öncelikli hedefimiz olarak belirledik. İmaj kampanyalarımızın desteğiyle yıl sonu rakamsal öngörüler açısından beklentilerimizi oldukça yüksek tutuyor ve her açıdan hedeflerimize ulaştığımız bir yıl olacağını öngörüyoruz.

"BAŞARIMIZI KÜRESEL PAZARLARA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ"

* Markanın hem vizyon hem de büyüme konusundaki gelecek hedeflerini paylaşır mısınız?

'Türkiye'nin Saatçisi' vizyonumuzla; tüketicimizle olan 30 yıllık bağımızı güçlendirerek büyümek ve bu başarımızı küresel pazarlara taşıyarak, dünyada da trendleri yönlendiren lider firmalardan biri olmayı hedefliyoruz. Piyasadaki talepleri ve trendleri yakından takip ederek, benzersiz ve özgün tasarımlı saat ve takı modelleriyle müşterilerimizin beklentilerini aşmaya devam edeceğiz. En önemli hedeflerimizden biri de müşteri memnuniyetini ve müşteri sadakatini artırmak. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlamak ve onların beklentilerini karşılamak için sürekli olarak çaba göstererek müşteri odaklı yaklaşımı daha da ileriye götüreceğiz.

* Tüketiciler saat alırken sizce hangi kriterlere odaklanmalı sıralayabilir misiniz?

1-Marka ve kalite

2-Kullanım amacı ve stil

3-Fonksiyonlar ve özellikler

4-Malzeme ve dayanıklılık

5-Ve elbette bütçe

* Saat&Saat'in 30.yılında yenilikçi imaj çalışmalarınızdan kısaca bahsedebilir misiniz?

Öncelikle 30. yılımıza özel esprili kurgusuyla izleyenleri gülümseten bir reklam filmine imza attık. Filmimizde, bizlerin kendine özgü 'saat' ve 'zaman' yönetimi anlayışına odaklandık. Ulusal kanallarda ve tüm dijital mecralarda yayına giren reklam filmimizle birlikte, farklı illerdeki açık hava iletişimlerimizi de başlattık. 30. yılımıza özel tasarladığımız vitrin görselleri ve alışveriş çantalarını Türkiye'deki tüm mağazalarımızda müşterilerimize sunduk. Ayrıca yeni yaşımızı, yakın zamanda uluslararası iş ortaklarımız, bayilerimiz ve kıymetli yol arkadaşlarımız eşliğinde Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirdiğimiz görkemli bir kutlamayla taçlandırdık. Elbette bu yılı; güçlendiğimiz, topluma fayda sağlamaya devam ettiğimiz projelerle oldukça verimli ve aktif geçirmeye devam edeceğiz.

EN ÇOK OKUNANLAR