USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

15 Ekim 2024 10:24

FLO Group, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Türk ayakkabı sektörünün önemli temsilcilerinden FLO Group, 2022 yılında başlayan ve devam eden sürdürülebilirlik çalışmaları ile ilgili olarak ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

FLO Group, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Ayakkabı sektörünün dönüşüm yolculuğuna yön verme vizyonuyla 3 kıtada 25 ülkede bayrağımızı gururla dalgalandıran FLO Group, GRI Standartlarına uyumlu olarak hazırladıkları ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. FLO Group ekonomik, sosyal ve çevresel etkisini ve yönetim stratejisini bu raporda 'Dünya için FLO Group' 'Herkes için FLO Group' ve 'Dönüşüm için FLO Group' başlıkları altında anlattı.

"KAYNAKLARIMIZI TÜM EKOSİSTEMİMİZ İÇİN SEFERBER EDİYORUZ"

Herkesin ayakkabıcısı olmanın sorumluluğunu üstlenerek, attıkları her adımda çevreye, topluma ve paydaşlarına değer katmayı hedeflediklerini ifade eden FLO GROUP CEO'su Yenal Gökyıldırım, "Kopyalanamaz bir iş modeli olarak tarif ettiğimiz; çok kanallı, çok markalı 360 derece entegre perakendecilik yaklaşımımız, ürün uzmanlığımız ile bir araya gelerek sürdürülebilir büyüme performansımızın anahtarını oluşturuyor. FLO GROUP olarak attığımız her adımı çalışma arkadaşlarımız, tedarikçilerimiz ve tüm paydaşlarımız kısacası uçtan uca tüm ekosistemimizi daha ileriye götürmek için atıyoruz. Her adımımızda "merkezimiz insan" değerimizden yola çıkarak çalışma arkadaşlarımızın refahı, esenliği, kişisel ve mesleki gelişimini destekliyoruz. Ayakkabının yolculuğunu A'dan Z'ye sahiplenen bir şirket olarak doğrudan 15 bin, dolaylı olarak 70 bin kişilik bir istihdama olanak sağlarken kayıtlı müşteri rakamımızı 28 milyona çıkarttık. Tüm kanallarımızda yaklaşık 700 milyonluk bir trafiği yönetiyoruz. Gençlerin ve kadınların istihdama eşitlikle katılarak kariyer yolculuklarında ilerlemeleri için sektörümüzde öncü adımlar atıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız global marka portföyümüz ile tedarik ekosistemimiz ve iş ortaklarımızın hacmini geliştirirken, ülkemizin markalı ihracat kapasitesini artırarak hep birlikte büyüyoruz. Milyonlarca müşterimizin ihtiyaç ve beklentilerine en uygun çözümleri üretmek için ürün ve markalarımızın erişilebilirliğinin yanı sıra toplumsal dayanıklılık ve gelişim programlarımızı sürdürürken afetler gibi ani gelişen durumlarda kaynaklarımızı tüm ekosistemimiz için seferber ediyoruz."

KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAMA YAKLAŞIMIYLA GÜÇLÜ PROJELERE İMZA ATIYOR

Hayatın her alanında eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı savunan, kadının güçlenmesi ve ekonomik istihdama katılımını projeleriyle destekleyen FLO GROUP, fırsat eşitliği konusunda farkındalığı artırmak ve çalışanlarının kariyer yolcuklarında adımlarına güç katmak için projeler üretmeye devam ediyor. Toplumsal hayata değer katacak sosyal projeleri önceliklendiren FLO GROUP, 2023 yılı itibarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu topluluğun %46'sı kadın çalışanlardan oluşuyor.

Cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık konularında çalışmalarını yürüten ve Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesi oluşturan FLO GROUP, kadınlar ve gençlerin iş yaşamına eşit şekilde katılmalarını ve iş yaşamında var olmalarını desteklerken, "Kimseyi Geride Bırakmama" yaklaşımıyla dezavantajlı gruplar için fırsat eşitliğini sağlayan projelere yatırım yapıyor.

Fırsat eşitliğini yaygınlaştırmak ve kadınların iş yaşamında güçlenmesine destek olmak için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Gökyıldırım: "Hayatın her alanında eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı savunan bir topluluk olarak; kadınların ve gençlerin güçlenmesi ile kimseyi geride bırakmadan özel gereksinimlere uygun çözümlerin hayata geçirilmesi için özenle çalışıyoruz. "Her Adımımızda Merkezimiz İnsan" değerimizden ilham alarak çalışma arkadaşlarımızın kariyer yolcuklarında adımlarına güç katacak projeleri hayata geçiriyoruz. Komitemiz ile hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalar aracılığıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin tüm ekosistemimiz için olan önemini vurgulamanın yanında; kadının güçlenmesi ve fırsat eşitliğinin garanti altına alınması için üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz bundan sonra da daha iyisi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

DÖNGÜSEL UYGULAMALARA DESTEK

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için FLO GROUP, yenilenebilir enerji yatırımlarıyla iklim krizi ile mücadele ederken, döngüsel tasarım uygulamalarıyla doğal kaynakları ve ekosistemi korumak için adımlarını atmaya devam ediyor.

Adımlarını hep birlikte daha ileriye gitmek için attıklarını ifade eden Gökyıldırım: "Ürünlerimizin çevresel etkilerinin önlenmesi konusundaki sorumluluğumuzun farkındayız. Yenilenebilir enerji yatırımlarımız ile iklim krizi ile mücadele ediyor, döngüsel tasarım uygulamalarımız ile malzeme tüketimimizi azaltıyoruz. Çevresel denetimlerimiz ile doğal kaynaklarımızı ve ekosistemleri korumak için gerekli adımları atıyoruz. Daha sürdürülebilir bir ekonomi modeli geliştirerek iklim değişiminin yarattığı yıkıcı tehdidin ve kaynaklar üzerinde yarattığı baskının üstesinden gelmenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda önümüze koyduğumuz hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz" dedi

DÖNÜŞÜMÜ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN TEMEL YAPI TAŞI OLARAK KONUMLANDIRIYOR

Yenilikçi iş uygulamaları ve dijital çözümleri ile müşteri memnuniyetini artıran FLO GROUP, perakende sektöründe dönüşümün öncüsü oluyor. Teknoloji şirketiyle dönüşüme hızla ayak uydururken, ürünlerin ve dijital süreçlerin dönüşümü için Ar-Ge çalışmalarına yatırım yapmaya devam ediyor. FLO GROUP bünyesinde yer alan akredite laboratuvarı ile ürün güvenliği ve kalite standartlarını korurken, global standartlardaki üretim tesisi, yenilikçi ve daha sürdürülebilir malzeme seçimleri ile ürün portföyünü her geçen gün dönüştürüyor.

Attıkları her adımda çevreye, topluma ve paydaşlara değer katmayı hedeflediklerini ifade eden FLO GROUP CEO'su Yenal Gökyıldırım, "Cumhuriyetimizin 100. yılında sektörel paydaşlarımız için de rehber niteliğinde olduğuna inandığımız sürdürülebilirlik yolcuğumuzu ilk kez raporlaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu raporun hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Hep birlikte sürdürülebilir bir geleceğe olan inancımız ile çalışmalarımızı her yıl derinleştirerek devam edeceğiz. Her yıl sürdürülebilirlik performansımızı ve bu alanda hepimizi gururlandıran ilerlememizi sürdürülebilirlik raporlarımız aracılığı ile kayıt altına alarak tüm sektörümüze ve paydaşlarımıza ilham vermeye devam edeceğiz" dedi

FLO GROUP, 2033 YILINA KADAR SERA GAZI SALIMINI % 55 ORANINDA AZALTMAYI PLANLIYOR

2023 Sürdürülebilirlik Raporu'na göre FLO GROUP, karbon ayak izini azaltmaya yönelik hedeflerini belirledi. Tedarikçilerine de karbon emisyonlarını azaltma hedefleri belirleme konusunda rehberlik etmeye başlayan FLO GROUP, Kapsam 1 (Kimyasal ve soğutucu akışkan sızıntıları gibi kaçak emisyonları da içerir) ve Kapsam 2 (Binalarda ve üretim süreçlerinde satın alınan elektrik, buhar, ısı ve soğutmadan kaynaklanan emisyonlar) mutlak sera gazı emisyonlarını 2033 yılına kadar %55 oranında azaltmayı planlıyor. FLO GROUP ayrıca ürünlerinin sebep olduğu emisyonlar da dahil olmak üzere ilk sera gazı envanterini de tamamladı. 2025 yılına kadar Kapsam 3 (şirketin faaliyetlerinin bir sonucudur ancak sahip olunmayan veya kontrol edilmeyen kaynaklardan meydana gelir) özelinde sera gazı emisyonları azaltım hedefini belirlemeyi amaçlıyor.

2050 YILINA KADAR 'NET SIFIR' HEDEFİ

Ayakkabı kutularında %100'ü geri dönüştürülebilir nitelikte olan karton kutular kullanan FLO GROUP, 2019 yılında mağazalarda plastik poşet kullanımını durdurdu ve müşterilerine yeniden kullanılabilir bez poşetler sunmaya başladı. Kağıt ve karton ambalajların tasarım ve tedarik süreçleri üzerinde çalışmalarını sürdüren FLO GROUP, 2033 yılına kadar kağıt/karton ambalajların tamamının FSC (Forest Stewardship Council Certificate- ) sertifikalı olmasını sağlamayı amaçlıyor. Genel merkezi, Şanlıurfa fabrikası ve tüm cadde mağazaları sıfır atık belgesine sahip olan FLO GROUP, ayakkabı ve giyim ana tedarikçilerini çevresel denetime tabi tutuyor ve yasal uygunluklarını periyodik olarak kontrol ediyor. 2026 yılına kadar tüm stratejik tedarikçilerinin su tüketimi, atık su ve atıklar konularında nicel verilerini takibini sağlamayı amaçlayan FLO GROUP, ilk raporda Kapsam 1-2 ve 3 emisyonlarını hesaplayarak, tüm iş süreçlerinde emisyonlarını daha da düşürme kararlığını ortaya koydu. 2026 yılına kadar yakın dönem Bilim Odaklı Hedefler Girişimi'ne uygun sera gazı emisyonları azaltım hedefi koyacağını vaat eden FLO GROUP, net sıfır hedefi için çalışmalarını hızlandırdı. Bütün bunların sonucunda 2050 yılına kadar 'Net Sıfır' sera gazı emisyonuna sahip bir şirket olmayı planlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR