USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

19 Temmuz 2024 13:12

2033 projeleri doludizgin

Sanko Enerji Genel Müdürü Evren Güvenç, 2033 yılına kadar kurulu güçlerini batarya depolamalı rüzgar, güneş, jeotermal enerji santralleriyle artırmayı, Avrupa başta olmak üzere faaliyetlerini yurt dışında genişletmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

2033 projeleri doludizgin

Sanko Enerji Grubu, 2006 yılında kurulduğu günden bugüne kadar tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan 991 MW enerji santrali projesi geliştirdi, inşa etti ve işletiyor. Sanko Enerji Genel Müdürü Evren Güvenç, kurulu güçlerinin yüzde 56'sının hidroelektrik, yüzde 32'sinin rüzgar, yüzde 7'sinin jeotermal ve yüzde 5'inin ise güneş enerjisinden oluştuğunu ifade ediyor. 2024 yılında rüzgar enerji santrali kapasite artışı ve yardımcı kaynak proje yatırımlarına devam ederek 31 MW kurulum tamamlamayı ve yıl sonu itibariyle 1022 MW'a ulaşmayı hedeflediklerini aktarıyor.

"HİDROJEN ARAŞTIRMALARI HIZLANDI"

Güvenç, yenilenebilir enerji odaklı yatırımlarını ise şöyle özetliyor: "Sanko Enerji Grubu olarak yüzde 100 yenilenebilir enerji şirketi olma vizyonumuz ile paralel olarak kapasite artışı ve yardımcı kaynak projelerin yanı sıra ön lisans aldığımız batarya depolamalı rüzgar santrali projelerimize ve jeotermal kaynaklarımızı geliştirmeye öncelik veriyoruz. Pompaj depolama teknolojisinin kesintili üretimi dengeleme adına önemli bir rol oynadığına ve depolama teknolojileri arasında en yüksek verimliliğe sahip sistemlerden biri olduğuna inanıyoruz. Hidroelektrik santrallerimizin pompaj depolama projelerini yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra mevcut sahalarımızın verimliliğini artırmaya ve paydaşlarımızla yeşil bir ekosistem yaratmak amacıyla hidrojen araştırmalarımızı hızlandırdık. Bu noktada saha araştırmalarımız, paydaşlarımızla görüşmelerimiz ve iş birliği çalışmalarımız devam ediyor."

"Yeşil dönüşüm için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmamızın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bundan yola çıkarak yatırımlarımızı ve attığımız adımları ekosistemimizi düşünerek ve gelecek nesiller için yeşil bir dünya bırakmak adına gerçekleştiriyoruz"
(Sanko Enerji Genel Müdürü Evren Güvenç)

"ÜLKEMİZE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye'de yenilenebilir enerji sektörünün öncü şirketlerinden biri olarak enerji arz güvenliğini desteklemek, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim yapmak, enerji verimliliğine ve depolamaya önem vermek gibi temel ilkeler doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Evren Güvenç, "Ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. Yeşil dönüşüm için tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmamızın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bundan yola çıkarak yatırımlarımızı ve attığımız adımları ekosistemimizi düşünerek ve gelecek nesiller için yeşil bir dünya bırakmak adına gerçekleştiriyoruz. 2033 yılına kadar kurulu gücümüzü batarya depolamalı rüzgar, güneş, jeotermal enerji santralleriyle artırmayı ve faaliyetlerimizi Avrupa başta olmak üzere yurt dışında da genişletmeyi hedefliyoruz" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR