USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

04 Temmuz 2024 10:42

120 yılı yeni yatırımlarla taçlandırıyor

Sanko Holding'in 120'nci yılında, bu topraklardan kazandıklarını yine bu topraklara sunma gayesiyle yol almaya tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu; “Sanko Holding, 14 bin kişilik Sanko ailesi ile başta tekstil olmak üzere 11 farklı sektörde üretim gerçekleştiriyor, yatırımlar yapıyor, istihdam sağlıyor” diyor.

120 yılı yeni yatırımlarla taçlandırıyor

Sanko Holding; tekstilin yanı sıra Türkiye'nin en büyük ambalaj, çimento ve yenilenebilir enerji üreticileri arasında yer alıyor. Gaziantep'te doğan, kolları giderek tüm Türkiye'yi saran ve dünyaya uzanan bir şirketler topluluğu olarak istikrarlı bir biçimde büyüyor. Türkiye için üretme ve yatırım yapma tutkusundan asla vazgeçmediklerini aktaran Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 2024 projeksiyonları hakkında şu bilgileri veriyor: "2024 yılı için yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım programımız var. Bu yıl tekstilde 65 milyon dolar, enerjide 90 milyon dolar, ambalajda 50 milyon dolar, çimentoda 40 milyon dolar, limanda ise 35 milyon dolar civarında yatırım planlıyoruz."

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ BİR İŞ MODELİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Yatırım planlarında teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge konularına öncelik verdiklerini aktaran Konukoğlu; "Yıllık ciromuzun yaklaşık yüzde 1,2'sini Ar-Ge yatırımlarına ayırıyoruz. Rahmetli Babamız Sani Konukoğlu'nun 'İşletmesini yenilemeyen tesis, sahibini yeniler' sözünden aldığımız ilhamla teknolojik dönüşümümüzü sağlayacak dijitalleşme yatırımları yapıyoruz. Teknolojideki dönüşümümüz, grubumuzun sürdürülebilirlik hedeflerini de büyük oranda destekliyor. Sürdürülebilirliği bir iş modeli olarak görüyoruz. Bütüncül bir yaklaşımla; çevre, sosyal, yönetişim alanlarının tümünde net pozitif bir etki oluşturmayı hedefliyoruz" yorumunda bulunuyor.

DİJİTALLEŞME VE YEŞİL DÖNÜŞÜME ODAKLANILDI

SANKO Holding'in dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm odağındaki yatırımlarla geleceğe hazırlandığını ifade eden Konukoğlu; "SANKO Holding'in 120 yıllık tekstil tecrübesi doğrultusunda, şirketin kendi bünyesindeki 10 yılı aşkın Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen RE&UP teknolojisiyle geri dönüştürülmüş elyaf üretiminde global ve yerel pazarda öncü olmak hedefleniyor. SANKO Tekstil, ülkemizde kendi sektöründeki en büyük kurulu güneş paneli enerji sistemlerinden birine sahip olup, iplik ve kumaş üretiminde yenilenebilir enerji kullanıyor. Son yatırımlar sayesinde, enerji ihtiyacı yüzde 30'a varan oranlarda yenilenebilir kaynaklardan karşılanıyor. Bu sayede karbon ayak izi yüzde 20'ye varan oranlarda azaltıldı. Süper Film Ambalaj, 5 kıtaya ihracat gerçekleştiriyor. Lüleburgaz'da kurulan yeni üretim hattıyla Uzak Doğu ve Amerika kıtası hariç, üretim kapasitesiyle dünyadaki en büyük 9'uncu ambalaj filmi üreticisi konumuna ulaşacak. SANKO Holding'in bölge ve Türkiye ekonomisi için lokomotif şirketlerinden Çimko Çimento ve Beton, Türkiye'de 7 farklı bölgede faaliyet gösteren, modern tesisleri ve geniş ürün yelpazesiyle sektörde öne çıkan çimento ve hazır beton üreticisi konumunda" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR