USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

10 Ağustos 2024 10:34

Mavi ve yeşilin iç içe geçtiği Akdeniz adası: KKTC

KKTC; muhteşem plajları, cezbedici iklimi, kültürel ve tarihi mirasıyla Türkiye'nin yanı başında harika bir tatil rotası olma özelliği taşıyor. Ada, hem kısa süreli hafta sonu kaçamakları hem de uzun yaz tatilleri için ideal bir destinasyonda bulunuyor.

Mavi ve yeşilin iç içe geçtiği Akdeniz adası: KKTC

Birbirinden güzel lüks otellerin hizmet verdiği KKTC, özellikle yaz aylarında dünyanın birçok ülkesinden milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Bölge, doğal güzellikleri, altın renkli plajları, eğlenceli mekanları ve lüks otelleri ile her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Tarih boyunca farklı medeniyetlerin hüküm sürdüğü KKTC, otantik yapıları ve çeşitli kültürlerin birleştiği bir turizm merkezi olarak öne çıkıyor. KKTC'nin meşhur yemekleri de ayrıca bölgenin tercih edilme sebeplerinden biri olarak görülüyor. Lefkoşa, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt ise KKTC'nin en çok ziyaret edilen şehirleri olarak görenleri hayran bırakıyor.

GAZİMAĞUSA

Gazimağusa, KKTC'nin popüler ilçelerinden olup kültürel, tarihi ve deniz turizminin oldukça geliştiği bir tatil merkezi. Özellikle yaz aylarında artan turist popülasyonu ile canlanan şehirde yapılabilecek pek çok aktivite de bulunuyor.Şehir, geçmişten günümüze birçok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı için kültürel ve tarihsel birikimi oldukça fazla. Antik kentlerden devasa surlara, kalelerden müzelere kadar gezilebilecek pek çok önemli yeri bulunan Gazimağusa, aynı zamanda birbirinden güzel plaj ve sahillere de ev sahipliği yapıyor. Gazimağusa tatilinizde mutlaka görmeniz gereken yerler; Hayalet Kasaba Maraş, Salamis Antik Kenti, Lala Mustafa Paşa Camii, Othello Kalesi, Cyclops (Kiklop) Mağarası, Namık Kemal Zindanı ve Müzesi olarak sıralanabilir.

LEFKOŞA

KKTC'nin başkenti olan Lefkoşa, adanın en büyük yerleşkelerinden biri. Lefkoşa, kuzeyde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, güneyde Kıbrıs Rum Kesimi, ortada da BM barış gücünün bulunduğu toplam 3 bölgeye ayrılmış bulunuyor. Tarihi ve kültürel birçok yapıya ev sahipliği yapan Lefkoşa'da gezilecek pek çok yer dikkat çekiyor. Üç bin yıl önce kurulan kentte bulunan Girne Kapısı, burada görülmesi gereken yerler arasında ilk göze çarpanlardan. Bu ilginç yapının yanı sıra 1500'lü yıllarda Venedikliler tarafından inşa edilen Venedik Sütunu, adanın en önemli gotik eseri olarak kabul edilen Selimiye Camisi ve tarihi 12. yüzyıla kadar dayanan Machairas Manastırı da Lefkoşa'da yer alan önemli tarihi yapılar arasında yer alıyor.

GİRNE

Limanı, havası ve sokaklarıyla tam bir Akdeniz şehri olan Girne; narenciye, zeytin ve keçiboynuzunun da bol bol yetiştiği bir yer. Girne'de görmeniz gereken en önemli yerlerin başında Girne Kalesi geliyor. KKTC'nin fethi sırasında şehit düşen Osmanlı denizcilerinden Sadık Paşa'nın lahdi de kalenin içerisinde yer alıyor. Kalenin içerisindeki Gazimağusa'daki St. Barnabas Manastırı'nın minyatür bir versiyonuna benzeyen St. George Kilisesi ise yaklaşık 800 yaşında.

GÜZELYURT

Trodos Dağları'nın eteklerine yakın konumuyla Güzelyurt, adada çoğu sebze ve yumuşak meyvenin yetiştiği bir bölge. Şehirde bulunan ve Kuzey Kıbrıs'ın ilk müzesi olarak 1979 yılında ziyarete açılan Arkeoloji ve Doğa Müzesi barındırdığı pek çok değerli eserle turistlerin ilgisini çekiyor. Lefke kıyısında yer alan Soli Antik Kenti ise özellikle mozaikleriyle görenleri hayran bırakıyor. Ayrıca burada KKTC'de inşa edilmiş en eski kilise olan Soli Bazilikası da bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR