USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

14 Eylül 2024 10:33

Kadim Uzak Doğu kültürünün beşiği: Japonya

Japonya, köklü tarihi ve kültürel birikiminin yanı sıra bilim ve teknolojide dünyada önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Kendine özgü geleneğini günümüze kadar taşıyan Japonya, doğal güzellikleriyle de turizmin merkezi haline gelmeyi başarmış bir ülke.

Kadim Uzak Doğu kültürünün beşiği: Japonya

Doğu Asya'da bir ada ülkesi olan Japonya; tam 6 bin 852 adadan oluşuyor. Kuzeyde dünya standartlarında kayak merkezleri, ortada hac güzergahları, mabetleri, tapınakları, hemen her bölgesinde bulunan; sakura, katsura, momiji ve açelya bahçeleri, imparatorluk sarayları, güneyde Okinawa'nın subtropikal kumsalları derken, Japonya herkesi kendine hayran bırakan bir ülke.

TOKYO

Ülkenin başkenti olan Tokyo, 40 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık şehri. Tokyo denildiğinde akla gelen şeyler; bin yıllık Japon İmparatorluğu tarihi, savaşları, samurayları, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen nezaket üzerine inşa edilmiş kültürleri, sanatları ve mimarisi... Şehirde geleneksel Asakusa bölgesini, İmparatorluk Sarayı'nı, elektronik mağazalarıyla tanınan Akihabara'yı, tapınakları, mabetleri, bahçeleri ziyaret edebilirsiniz. Şehir dışına çıkarsanız; Tokyo Disneyland, hem çocukların hem de yetişkinlerin eğlenceli vakit geçirebileceği bir tematik park. Tokyo'da yer alan Le Corbusier'nin Mimari Çalışmaları arasında bulunan, Ulusal Batı Sanatı Müzesi bu ve Ogasawara Adaları, UNESCO Dünya Doğa Mirası listesinde bulunuyor. Tokyo'nun dünyaca ünlü toplu taşıma sistemi yolcularını gidecekleri yere hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde götürürken, başkentte ulaşımı kolaylaştırıyor.

"DOĞAN GÜNEŞİN ÜLKESİ"

Günümüzdeyse Japonya, ismini Kanji karakterleri olan 'güneş' ve 'köken'den alıyor ve 'Doğan Güneşin Ülkesi' olarak tanımlanıyor. Kültürel zenginliğiyle, doğal güzellikleriyle, leziz yemekleriyle, misafirperver insanıyla turistleri kendine çekmeyi başaran Japonya'da hem doğu egzotikliği hem de en gelişmiş teknoloji bir arada bulunuyor. Bilim, teknoloji, finans ve endüstriyel tasarım üzerine zengin lisans ve lisansüstü programları, Toyota, Canon, Nissan, Sony gibi dünyanın en ünlü şirketlerinde çalışma imkanlarıyla burası gençleri de kendine çekiyor. Aynı zamanda Japonya UNESCO zengini bir ülke olarak göze çarpıyor. Ülkede, 20 Dünya Kültür Mirası, 5 Dünya Doğa Mirası, 22 Somut Olmayan Miras, 6 yaratıcı şehirler ağına dahil kent bulunuyor.

KYOTO

Japonya'nın en eski İmparatorluk başkenti olarak klasik ve zamanın ötesinde bir zarafet sunan Kyoto, ülkenin tarihi kökleri unutulmadan yaşanan modern bir şehir. Japon kültürünün kalbi olarak kabul edilen Kyoto; tarihi tapınaklarının yanı sıra büyüleyici güzellikteki parkları ile de ünlü. Şehirde yaklaşık 1600 Budist ve 400 adet Şinto tapınağı bulunuyor. Geyşa bölgesi Gion'a ev sahipliği yapan kent, 'Kaiseki' mutfağı ile uzak doğu yemek kültürünü yansıtıyor.

OSAKA

Japonya'nın ikinci en büyük şehri olan Osaka, adanın önde gelen bir ekonomi merkezi, sağlıklı yemek ve popüler kültür üssü niteliğinde, canlı ve enerjik bir şehir. Japonya'nın Tokyo'dan sonraki ikinci en büyük metropol bölgesi olan Osaka, geçmişten bu yana ülkenin ekonomik lokomotifi bir kent olmanın yanı sıra aynı zamanda zengin mutfağıyla anılıyor. Kentin, gastronomik katkılarının yanı sıra Japonya'ya çok önemli kültürel katkıları da bulunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR