USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Seyahat

13 Temmuz 2024 11:06

Çok kültürlülüğün ve futbolun merkezi: İngiltere

Dünyanın siyasi ve ekonomik alanda önde gelen ülkeleri arasında bulunan İngiltere, küresel bir ticaret ve finans merkezi konumunda. Çok kültürlü yapısı, kraliyet mirası, tarihi yapı ve güzellikleri ile İngiltere gezi rotaları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Çok kültürlülüğün ve futbolun merkezi: İngiltere

Tarihi geç palaeolitik zamanlara dayanan İngiltere, Birleşik Krallığı oluşturan ülkeler arasındaki en büyüğü. Seyahat ve turizm ise İngiltere ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Yüzyıllar boyu İngiltere Kraliyet Ailesi'ne ev sahipliği yapmakta olan İngiltere, ilginç şehirleri ile farklı dünyaların kapılarını turistlere açıyor. Sanayi devriminin ilk olarak gerçekleştiren ülke, dünya üzerinde hukuki ve kültürel anlamda da en etkili devletler arasında yer alıyor. İkonik simge yapılara ev sahipliği yapan başkent Londra, ülkenin en çok ziyaret edilen şehri olarak anılıyor. Aynı zamanda futbol şehri Liverpool ve Manchester'a, dünyaca ünlü üniversitelerin yer aldığı Oxford ve Cambridge'den, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne adını yazdıran kaplıcalar ve doğal güzellikler cenneti Bath ile Neolitik Dönem'e ait Stonehenge'e kadar çarpıcı güzellikteki birçok lokasyon, mutlaka görülmesi gereken yerler olarak seyahatseverleri ağırlıyor.

DÜNYA KÜLTÜR BAŞKENTİ: LONDRA

Hem Birleşik Krallık hem de İngiltere'nin başkenti ve en büyük şehri olan Londra, New York'la birlikte 'Dünya Kültür Başkenti' olarak da kabul ediliyor. Kentsel alan nüfusu 10.3 milyon olan şehir aynı zamanda ülkenin finans merkezi konumunda bulunuyor. Modaya yön vermesi ile tanınan başkentte zamanınızın büyük kısmını Soho, Covent Garden, Bloomsbury gibi gözde semtlere ayırabilirsiniz. Ziyaret önceliğini ise British Museum, Big Ben, Piccadily Circus ve Westminster Abbey'ye verebilirsiniz. Bunların yanı sıra London Eye, Tower Bridge, Buckingham Sarayı gibi ikonik anıtlar ve Notting Hill ile Camden Town gibi büyüleyici atmosphere sahip otantik semtler de unutulmaz bir Londra deneyimi için sizleri bekliyor.

FUTBOLUN KALBİNİN ATTIĞI YER: MANCHESTER

Kültür, spor, eğlence, alışveriş ve medya alanlarında ülkenin en önemli merkezi olma özelliğine sahip Manchester, gezginlerin İngiltere tur programlarının vazgeçilmezleri arasında haklı bir yere sahip. Sanayi ve endüstriyel tasarım alanlarında uzun süre boyunca tüm İngiltere'ye önderlik etmiş kentte, tarihe meraklı gezginler öncelikle Castlefield'ı ziyaret ediyor. Manchester'a gitmişken gezebileceğiniz modern Ulusal Futbol Müzesi ise bünyesinde; formalar, kupalar ve tarihi belgeler de dahil olmak üzere dünyanın en büyük halka açık futbol eseri koleksiyonunu barındırıyor.

GÜNEŞLİ SAHİL KENTİ: BRIGHTON

East Sussex bölgesinde yer alan Brighton, ülkenin en çok ilgi gören sahil yerleşimleri arasında başı çekiyor. Asya stili mimarisi ile adından söz ettiren şehirde yerel halkla iç içe olmak ve eğlenmek için The Palace Pier'e gidebilirsiniz. Güneşlenmek ve deniz keyfi yapmak içinse rotanızı Brighton Beach'e çevirebilirsiniz. The Lanes ise hem alışveriş tutkunlarının hem de gastronomiyle ilgilenen gezginlerin ilgisini çekebilecek mekanlara ev sahipliği yapıyor.

BEATLES'IN EVİ: LIVERPOOL

'Beatles'ın Evi' olarak da anılan Liverpool; zengin kültürel birikimi, göz alıcı sahil kesimi ve köklü futbol kulübü ile tanınıyor. Çok da uzak olmayan bir zamana kadar ana gelir kaynağı limancılık faaliyetlerinden oluşan kente, ilk ziyaretlerinizi The Beatles Story ve Merseyside Maritime Museum'a gerçekleştirebilirsiniz. Eğlenmeye, alışveriş yapmaya ve yerel mutfağa zaman ayırmak istediğinizde ise soluğu Liverpool One'da alabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR