USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

20 Ekim 2023 10:33

“Yegane amacımız bugüne ait olmak”

1889'da kurulan ve 130 yılı aşkın bir hikayeye sahip olan Tevfik Aydın Saat'in üçüncü nesli Ömer Fatih Aydın, Platin Dergisi'nin sorularını yanıtladı. Aydın, “İşini severek yapar ve mücadeleye devam edersen gün olur yüzyıl olur” yorumunda bulunuyor

“Yegane amacımız bugüne ait olmak”

Markanızı dünden bugüne taşıyan ve 100 yıllık köklü geçmişinizle bütünleşen ana değerlerinizi özetler misiniz?

Öncelikle faaliyet konumuzdan bahis etmek isterim. İkisi de artık çağdaş ürün kabul edilmeyen kaliteli mekanik saatler ve yazmayı unutmayanlara kalem satışı ile ilgili ithalat, toptan, perakende konularında hizmet veriyoruz. Güven, kalite ve samimi müşteri ilişkileri tabii ki markamızın en önemli değerleridir. Mekanik saat satışının olmazsa olmazı, "Mekanik saat alan servisini de birlikte alır" görüşünden hareketle, müşteri ilişkilerinin sürekliliğini sağlayacak saat servis hizmetini ilave edip markamızın konusunda bir ihtisas mağazası, markası olmasına vurgu yapmak istedik.

* Üçüncü kuşak olarak markanızın yeni nesillere aktarılması konusunda nasıl bir misyon üstleniyorsunuz?

Markanızın geleceği genç müşterilerinizin olmasına bağlıdır. Dolayısıyla her geçen gün dijitalleşen dünyamızda iletişim ve sosyal medya önem kazanıyor. 10 yılı aşkın süredir şirketimizin ve ürünlerimizin tanıtımında www.tevfikaydin.com websitemiz, saatlere ve kaleme dair yazdığımız www.ustasaati.com bloğumuz, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarımız üzerinden de müşterilerimizle internet ortamında da birebir temas halindeyiz. Dijital dönüşüm sürecinde stratejimizi 'her zaman ulaşılabilir olmak' prensibi üzerinden kurguluyoruz. Özellikle genç müşterilerimiz için bunun önemini kavradık. Yegâne amacımız olan 'bugüne ait olmanın' baş şartı bu.

(Tevfik Aydın Saat'in Üçüncü Nesli Ömer Fatih Aydın)

"YERİNDE DURMAK DA GERİLEMEKTİR"

* Yeni nesil ile birlikte yönetim süreçlerinde nasıl dönüşüm süreci içerisine girildi?

Şirketimiz dördüncü nesli kızım Canan bizimle çalışmaya karar vermeden önceki yıllarda tanıtım ve reklam faaliyetlerine yeterince öncelik vermediğimiz konusunda endişelerim artmıştı. letişim konusunda kendisine güvendiğim Canan'ın aramıza katılmasıyla tanıtım, marka bilinirliği, dijitalleşme ve tabi sonrasında online satış konusunda epey yol katettiğimizi düşünüyorum. Mağazamıza her gelen müşteriye zevkle saatlerin hikayesini anlatıyoruz ama bunu daha geniş kitlelere yaymak için günümüzde dijital iletişim kanalları en etkili yöntem haline geldi. Canan'la beraber firmamızda, sattığımız ve hatta satmadığımız saat ve kalemlerin hikayelerini dijital ortama taşıyabildik ve bu sayede birçok kişiye ulaştık. Bizi şahsen hiç tanımayan, yalnız dijital ortamda haberleştiğimiz ve bizden çokça alışveriş yapan birçok müşterimiz oldu. Sektörde yüzyılı aşkın bir firma olup artık işin her detayına hakim olduğunuzu da düşünseniz; değişime ayak uydurmak için yeni nesillere şans vermelisiniz. Yerinde durmak da gerilemektir en nihayetinde.

EN ÇOK OKUNANLAR