USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

05 Haziran 2024 12:02

Polisan Kansai Boya, Ar-Ge ve sürdürülebilir odaklı büyüyecek

Sürdürülebilirliğin ve inovasyonun kurumsal stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Polisan Kansai Boya Genel Müdürü E. Burak Ekmekçioğlu, Ar-Ge çalışmalarıyla ithal edilen ürünlere yerli alternatifler geliştirmeyi hedeflediklerini kaydediyor. Ekmekçioğlu, 2023 yılında 46.8 milyon TL'lik Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiklerinin altını çiziyor.

Polisan Kansai Boya, Ar-Ge ve sürdürülebilir odaklı büyüyecek

Ana faaliyet alanını inşaat ve yalıtım işlerinde kullanılan boyalar ve ticari ürünlerin oluşturduğu Polisan Kansai Boya; deniz, mobilya ve endüstriyel alandaki potansiyeli de değerlendirmek üzere bu kategorilerde boya, vernik, astar, kaplama gibi ürünlerin üretim ve satışını da gerçekleştiriyor. Renkleri hissettiren, yenilikçi ve yüksek performanslı ürünler üreten Polisan, kullanıcılarının hayal dünyasını destekleyen ve onlara gülümseten çözümler sunmayı hedefleyen bir marka konumunda.

Boyanın sadece renkten ibaret olmadığını, bakım ve korumada da fayda sağladığını ve mekanlara estetik kazandırdığını vurguluyan Polisan Kansai Boya Genel Müdürü E. Burak Ekmekçioğlu, "Üretimimizi, Türkiye boya sektöründeki ilk LEED GOLD sertifikalı tesis durumunda bulunan fabrikamızda gerçekleştiriyoruz. 2016 yılında yatırımına başladığımız yeni boya üretim ve depolama tesisinde, Haziran 2018'de deneme üretimlerine ve 2019 itibarıyla da fiili üretime başladık. GEBKİM'deki 142 bin metrekare arazi üzerinde kurulu üretim tesisimiz, tek vardiyada yıllık 180 bin ton teorik kapasiteye sahip" açıklamasında bulunuyor.

İHRACAT ORANINI %10'A TAŞIMAYI HEDEFLIYOR

Türkiye'deki 5 bin 500 satış noktasının 4 binine yakınında renk makineleriyle hizmet verdiklerini ifade eden Ekmekçioğlu, "Kansai Paint ortaklığı sinerjisi ile birlikte uluslararası pazarlarda da bilinir bir marka olma yolunda ilerliyoruz. Halihazırda, ihracat yaptığımız 26 farklı ülkeden 15'inin distribütörlük sözleşmesi bulunuyor ve yurt dışındaki birçok satış noktasında tanzim ve teşhir hizmeti veriyoruz. Hedefimiz, ihracatımızı toplam satışımızın yüzde 10'una taşımak" diyor.

Ar-Ge çalışmalarıyla müşterilerin değişen ihtiyaçlarına hitap eden, yenilikçi ürünler sunduklarını dile getiren Ekmekçioğlu, ithal edilen ürünlere yerli üretilen alternatifler geliştirmeyi hedeflediklerini kaydediyor. 2023 yılında 46.8 milyon TL'lik Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiklerini ifade eden Ekmekçioğlu, Ar-Ge merkezlerinin 2023'te başlattığı 35 adet projenin 3 adedini tamamladığını ve sunduğunu söylüyor. Sürdürülebilirlik ve inovasyonun kurumsal stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getiren Ekmekçioğlu, 2023 EcoVadis Sürdürülebilirlik Derecelendirme Raporu'nda, sürdürülebilirlik performanslarıyla yüzde 9'luk dilimde yer alarak Gümüş EcoVadis Madalyası ile ödüllendirildiklerinin altını çiziyor. Marka kimliğini 'gülümseten çözümler üretmek' üzerine şekillendirdiklerini kaydeden Ekmekçioğlu, "Yeni iletişim kampanyamızda 'Güle Güle Kullan' sloganıyla yola çıktık. 4 bin 700'ü aşkın ürün çeşidi ile tüm fiyat segmentlerinde geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Bu kampanyamızla tüketici memnuniyetini renkler üzerinden yansıtırken, ustaların ve evini boyatanların memnuniyetine ve Polisan Kansai Boya'da herkesi memnun edecek bir renk ve ürün olduğuna vurgu yapmayı hedefledik" diyor.

EN ÇOK OKUNANLAR