Turan Tuna tarafından metal atölyesi olarak kurulan ancak bugün mobilya, turizm ve inşaat alanındaki faaliyetleri ile 54 yılı geride bırakan Tuna Ofis Mobilyaları, ikinci nesil yöneticileri ile büyümesini sürdürüyor. Tuna Ofis Mobilyaları markası ile o gün başladıkları küçük metal atölyesinden zaman içinde metalin yanına ahşap, ahşabın yanına döşemeli ürünler, koltuklar, kanepeler ilave olduğunu, 1999'da Silivri'de şu anda da kullanılan tam entegre fabrika yatırımını yaptıklarını belirten Tuna Ofis Mobilyaları Yönetim Kurulu Başkanvekili Nuri Tuna, "1999'da yeni üretim tesisimiz kurulurken daha önceki fabrikamızdan makina ya da ekipmanın taşıması yapılmadan, tamamen yenilenmiş, sıfırdan bir fabrika kurarak teknoloji transferi de gerçekleştirmiş olduk. 1999'dan günümüze teknoloji ve makina yatırımlarımız zamanın getirdiklerine uygun olarak seneler içinde hız kesmeden devam ediyor" dedi.
"İNŞAATTA İKİ PROJEMİZ DEVAM EDİYOR"
Sürekli gelişen bir yapıda olduklarını anlatan Tuna, 1980'lerin sonuna doğru mobilya haricinde inşaat ve turizm alanında da çalışmaya başladıklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşaatta tamamı İstanbul'da olmak üzere yap sat birçok proje yaptık. İnşaata sanayi gibi bakmak lazım. Devamlılığı olan diğer işler gibi sürekli projeleri yönetmek ve yürütmek bu noktada bilinirliği artırıyor. Uzun zamandır devam eden binlerce metrekareli yaptığımız çok sayıda konut ve iş merkezi geçmişimiz var. Şu anda da çok güzel iki proje yürütüyoruz. Biri İstanbul Ataşehir'de diğeri ise Büyükçekmece'de devam ediyor. Büyükçekmece projemiz lokasyon olarak göl ve deniz manzaralı. Ulaşımın çok kolay olduğu güzel bir proje. Hedefimiz 2024 sonuna kadar yatırımlara devam ederek projeleri tamamlamak."
Mobilya sektöründe de teknoloji ve makina yatırımlarının her sene artarak devam ettiğini bildiren Tuna, "Makine parkurlarımızı her geçen gün yeniliyoruz. Metal tarafıyla ilgili özellikle birçok makinemizi yeniledik. Bu yıl gerek ahşap mobilyalarda kullandığımız CNC gerekse lazer makinelerimizi güncellendik. İlk etapta belki çok yüksek bir yatırım olarak değerlendirilebilir ancak devamında alacağımız dönüşler ve özellikle teslim süreleriyle iş gücü maliyetleriyle ilgili kazandığımız ivmeye değeceğini düşünüyoruz. Özellikle yurt dışında girdiğimiz projelerde uluslararası firmalarla rekabet ediyoruz" açıklamasını yaptı.
"Bu yıl bütçemizi ihracata ağırlık vererek, var olan pazardaki ivmemizi artırma, olmadığımız pazarlarda da ülke bazında pazar genişletmeyi planlıyoruz"
"TERCİHİMİZ İSTANBUL'DA ŞEHİR OTELİ"
2024'te birinci gündemlerinin inşaat projelerini tamamlamak olduğunun altını çizen Tuna, gelecek hedefleri hakkında da şu bilgileri verdi: "Ofis mobilyaları tarafında 2013 yılı ihracat ağırlığı yüzde 40'tı. Bu yıl bütçemizi ihracata ağırlık vererek, var olan pazardaki ivmemizi artırma, olmadığımız pazarlarda da ülke bazında pazar genişletmeyi planlıyoruz. Yatırım yaptığımız diğer iş kolumuz turizm. 2019'da İstanbul'daki ilk Sofitel olma özelliğini de taşıyan Sofitel İstanbul Taksim'in inşaatını tamamlayarak hizmete açtık. Turizmin otel yatırımı tarafındayız. Orada büyüme yönünde bir isteğimiz var. Turizm sektörü dünyada yaşanan olaylarla birlikte çok değişken bir yapıda. Doluluklar yavaşlayınca herkes bir anda ya otelini çekiyor ya da farklı fiyat istiyor. Biz şu anda iki konuya odaklandık. İlki var olan bir otelin satın alınması, ikincisi komple yeni bir yatırım olabilir. Bu alternatifler sürekli gündemimizde. Tercihimiz yine İstanbul'da yeni bir şehir oteli olacaktır."