USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

03 Ağustos 2023 11:31

Logesa Lojistik, Avrupa başta olmak üzere kıtalar arası lojistik çalışmalarında bulunmayı planlıyor

Gıda lojistiği alanında Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri olan Logesa Lojistik Kurucusu Esat Karlıdağ ile lojistik sektöründe öncü bir rol üstlenen Logesa'nın başarı hikayesini ve şirketin sektördeki önemli konumunu ele aldık.

Logesa Lojistik, Avrupa başta olmak üzere kıtalar arası lojistik çalışmalarında bulunmayı planlıyor

Logesa Lojistik olarak her zaman profesyonel hizmeti hedeflediklerine vurgu yapan Logesa Lojistik Kurucusu Esat Karlıdağ, sözlerine şöyle başlıyor: "Biliyorsunuz, lojistik sektörü tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok önemli sektörlerden biri... Birçok sektörün gelişimine katkıda bulunuyor. Dolayısıyla sektör bazında gerçekleştirdiğiniz çalışmaların nitelikleri son derece önemli. Halihazırda Logesa Lojistik olarak 750 tır ile aylık 350 bin ton gıda ürünün nakliyesini gerçekleştiriyoruz. Kullandığımız tırların her biri, teknolojik bir altyapıya sahip ve yüksek performans gösteriyor. Bu sayede nakliye hizmetini güvenli ve sağlıklı bir şekilde tamamlama şansı elde ediyoruz. Nakliyesini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin gıda sektöründe yer alması, daha da fazla hassasiyet göstermemiz anlamına geliyor. Nakliye hizmetinde sürecin tamamında profesyonel, kurumsal ve yenilikçi adımlar attığımızı rahatlıkla söyleyebilirim."

"HİZMET KAPSAMINA DAHİL OLAN TÜM ALANLARDA YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Logesa Lojistik'in sunduğu hizmetler son derece kapsamlı. Lojistik sektörünün ne denli önemli olduğunu bildikleri için hizmet verilen kategorilerin sayısını artırmayı hedefliyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli hususun ise hizmet verilen her kategoride profesyonel bir çalışmada bulunmak olduğunu vurgulayan Karlıdağ, şu yorumda bulunuyor: "Logesa Lojistik olarak hizmet kapsamına dahil olan tüm alanlarda yenilikçi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Halihazırda Türkiye'de iki büyük marketler zincirine bisküvi, çikolata, sebze ve meyve başta olmak üzere çeşitli gıda ürünlerinin nakliyesinde bulunuyoruz. Gıda ürünleri bozulmaya yatkın olduğundan, tırlarımızın tamamında dolaplar bulunuyor. Böylelikle güvenli taşımacılık ilkesine uygun bir çalışma içinde bulunabiliyoruz."

"TÜRKİYE'NİN HER NOKTASINA LOJİSTİK HİZMETİ SUNUYORUZ"

İzmir merkezli bir firma olmakla birlikte Türkiye'nin her noktasına lojistik hizmeti sunduklarının da altını çizen Karlıdağ; "Bizim için geniş hizmet ağı son derece önemli. Çünkü işimizi iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla potansiyel müşterilerimizin de hizmetimizden yararlanmasını hedefliyoruz. Filolarımızı daha da büyüttüğümüz takdirde, hizmet ağımızı çok daha fazla geliştirebileceğimize inanıyoruz. Bu konuda da önemli çalışmalarımız bulunuyor. Umuyoruz ki kısa süre içerisinde farklı projeler sayesinde çok daha fazla kişiye hizmet verir duruma geleceğiz" diyor.

(Logesa Lojistik Kurucusu Esat Karlıdağ)

"LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN ÖNEMİNİ FARK ETMİŞ BİR FİRMAYIZ"

"Logesa Lojistik olarak gelecekle ilgili çok özel planlarımız var. Daha önce de söylediğim gibi biz lojistik sektörünün önemini fark etmiş bir firmayız. Ülke ekonomisine dikkat çekici bir katkısı bulunan sektörün çok daha fazla gelişim göstermesi herkes açısından değerli" diyerek sözlerini sürdüren Karlıdağ, konuyla ilgili şunları dile getiriyor: "Biz daha inovatif çalışmalarda bulundukça hem firmamızı üst sıralara yerleştirmiş oluruz hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuruz. Bu nedenle filoları daha da büyütmek, şu anda temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Filoların büyümesi, daha geniş bir hizmet ağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra Avrupa başta olmak üzere kıtalar arası lojistik çalışmalarında bulunmayı planlıyoruz. Zaten Türkiye'nin her noktasına hizmet veriyoruz. Bundan sonra yurt dışına açılmak ve hizmetimizi birçok ülkeye ulaştırmak istiyoruz. Bunun için yenilikçi çalışmalarda bulunduğumuzu söyleyebilirim."

"İNOVATİF PROJELER GELİŞTİRİYORUZ"

Son olarak sektörün gelişmesi için yapılması gerekenlere dikkat çeken Karlıdağ, yenilikçi ve dikkat çeken projelerin son derece önemli olduğunu söylüyor ve konuyla ilgili şu yorumda bulunuyor: "Sektörde yer alan birçok firmanın da bu konuya önem verdiğini düşünüyorum. Biz de hem sektörün gelişmesi hem de ülke ekonomisine katkıda sağlayabilmek için inovatif projeler geliştiriyoruz. Özellikle hizmet ağımızı geliştirmek istiyoruz. Avrupa'nın birçok noktasına kaliteli hizmetimizi ulaştırmak istediğimiz için bu konuda önemli çalışmalarda bulunuyoruz. Bunun yanı sıra hizmetimize hangi teknolojik ekipmanları katabiliriz, bu konuda fikir geliştirme aşamasındayız. Öte yandan, müşteri memnuniyetini daha fazla nasıl artırabiliriz konusu da bizim için önemli. Bu tür konuları dahil ettiğimiz projeleri geliştirme aşamasındayız. Aynı zamanda sektör gereksinimlerine uygun çalışmalarda da bulunuyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR