USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

30 Mayıs 2021 14:07

Kimya sektöründe 2021'de öne çıkan 5 pazar trendi

Kimya şirketlerinin, COVİD-19 kaynaklı ekonomik krizi, odaklandıkları son pazarlar hakkında bilinçli ve kasıtlı stratejik seçimler yaparak kalıcı iş gücü oluşturmak için bir fırsat olarak kullanabileceklerine değinen Deloitte, kimya sanayii için öne çıkacak 5 trendi belirledi

Kimya sektöründe 2021'de öne çıkan 5 pazar trendi

Deloitte'un yayınladığı 2021 Kimya Endüstrisi Görünümü Raporu'na göre, global ölçekte öne çıkacak 5 trend şu şekilde sıralanıyor:

Endüstrinin iyileşmesini ve gelecekteki büyümeyi destekleyebilecek yeni değer akışlarına ve uygulamalara doğru kaymaya odaklanın

Son pazar çeşitliliği ve daha dayanıklı sektörlere maruz kalma nedeniyle, ekonomik durgunluğun kimya endüstrisinin durumu üzerindeki etkisi, otomotiv gibi diğer endüstrilerle karşılaştırıldığında 2021'de muhtemelen ılımlı olacaktır. Bu nedenle, maliyet optimizasyonu ve sermaye disiplinine ek olarak, endüstri oyuncuları muhtemelen sağlık hizmetleri ve elektronik gibi büyüyen son pazarlara öncelik vererek değişen talebe yanıt vereceklerdir.

Düzenleme, ticaret ve sürdürülebilirlikle ilgili politika önerilerinin önemli etkisi olabilir

Yeni yönetim, kampanyası ittifaklar ve koalisyonlar gibi diğer önlemlere kıyasla daha az etkili bir ticaret aracı olarak gördüğü için endüstri tarifelerini gözden geçirme sözü verdi. Yeni yönetim ayrıca Çin ile devam eden ticaret anlaşmazlığının sona ermesini savunuyor. Bu, ABD kimya pazarı ihracatını artırabilir ve fiyatlarda potansiyel bir canlanma yoluyla endüstri karlılığını artırabilir.

Plastik atıklarla ilgili artan endişeler arasında ortaya çıkan fırsatlar

Kimyasal pazar tüketicileri, sürdürülebilirliğe giderek daha fazla değer verebilir ve ürünlere döngüselliğe ve karbon ayak izine dayalı olarak öncelik verebilir, bu da kimya şirketlerini dekarbonizasyon teknolojilerini hızlandırmaya, mevcut varlıklarını yeniden incelemeye ve mümkün olduğunda hidrokarbonlardan uzaklaşmaya başlayabilir. 2021'de birçok ABD kimya şirketinin, ürün tekliflerine mekanik olarak geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir hammadde bazlı polimerler eklemesi ve potansiyel olarak oyunun kurallarını değiştiren yeşil teknolojileri ticari bir ölçekte tanıtmak için gelişmiş geri dönüşüme yatırım yapması bekleniyor.

Hammadde oynaklığının ABD'li kimya şirketlerinin küresel ihracat rekabetçiliğini değiştirmesi pek olası değil

Yakın tarihli bir Deloitte seçim sonrası anketinde kimya yöneticilerinin yüzde elli sekizi, ABD kimyasal eşya endüstrisi için ihracatta rekabet gücü için hammadde maliyet avantajının en azından önümüzdeki üç yıl boyunca devam edeceğine inandıklarını belirtti. Bununla birlikte, arz-talep dengesizliği gibi faktörler nedeniyle doğal gaz fiyatlarında beklenmedik ve sürekli bir artış veya petrol fiyatlarında önemli ve kalıcı bir düşüş nedeniyle avantaj geçici olarak bozulabilir.

Kimya şirketleri, uzaktan ve dijital satış kanallarından giderek daha fazla yararlanacak

Doğası gereği döngüsel olan son dönemdeki gerilemelerden farklı olarak, kimya şirketleri artık çalışma şekillerinde ve müşterilere hizmet verme şekillerinde önemli değişiklikler yaşıyor. Şirketler uzaktan nasıl çalışacaklarını, ürünleri nasıl satacaklarını ve müşterilerle nasıl etkileşim kuracaklarını ayarlıyor. Kimya endüstrisi müşterileri, özellikle temassız bir ortamda basitleştirilmiş bir sipariş süreci bekliyorlar. Alıcılar, yüz yüze etkileşimi sınırlayan daha iyi dijital deneyimler ve canlı sohbet gibi e-ticaret çözümleri bekliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR