USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

20 Ağustos 2024 12:13

Karbon Ayak İzi Ofsetleme Projesi ile karbon emisyonları dengeleniyor

LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Barbaros Yiş, "Siparişlerin çıkış noktaları, lokasyonları, varış noktaları ve paket desileri gibi veriler, siparişlerin karbon ayak izini hesaplamak için kullanılıyor ve bu izler, yenilenebilir enerji projelerine verilen destekle nötr hale getiriliyor" diyor.

Karbon Ayak İzi Ofsetleme Projesi ile karbon emisyonları dengeleniyor

LC Waikiki olarak gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakma anlayışını Lcw.com'a da taşıdıklarını anlatan LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Barbaros Yiş, özellikle Karbon Ayak İzi Ofsetleme Projesi'ne odaklandıklarını söylüyor. Yiş; projenin, LCW.com ve mobil uygulamalar üzerinden yapılan her online alışverişte, sipariş dağıtım süreçlerinde ortaya çıkan karbon emisyonlarının hesaplanmasına ve dengelenmesine dayandığını ifade ediyor. Buna göre siparişlerin çıkış noktaları, lokasyonları, varış noktaları ve paket desileri gibi veriler, siparişlerin karbon ayak izini hesaplamak için kullanılıyor ve bu izler, yenilenebilir enerji projelerine verilen destekle nötr hale getiriliyor. Yiş, proje ile ilgili olarak "Semtrio iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Karbon Ayak İzi Ofsetleme Projesi kapsamında destek verdiğimiz Bares II Rüzgar Santrali, Balıkesir'de yer alıyor ve 30 MW'lık kapasiteye sahip. Santralde 20 adet GE1,5SE rüzgar türbini bulunuyor. Proje kapsamında online siparişlerin nakliyesinden kaynaklanan emisyonları nötr hale getirmeyi amaçlıyoruz. Düşük karbon ekonomisine katkı sağlayan Bares II Rüzgar Santrali'ne özel bir fon oluşturmuş durumdayız" yorumunda bulunuyor.

"KULLANDIĞIMIZ KARGO KUTULARINI OYUNCAĞA ÇEVİRİYORUZ"

Yiş; sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, online alışveriş süreçlerinde kullanılan kargo kutularını farklı şekillerde değerlendirmeye önem verdiklerini ifade ediyor. Bu kapsamda e-ticaret gönderilerinde kullandıkları kargo kutularını oyuncağa çevirme projesi ile karton kutuları kağıt bebeklere, oyuncak arabalar için otopark alanına, Ramazan ayında Hacivat Karagöz sahnesine, boy ölçme aparatına, okul döneminde kalem kutuya dönüşebilecek şekilde tasarımlar hazırladıklarından söz ediyor. "Bu proje ile çocuklara eğlenirken öğreten bir içerik sunarken bir yandan da topluma ve ekolojiye fayda sağlamış oluyoruz" diyen Yiş, tüm kargolarda ürünleri korumak için plastik kullanmak yerine kutuları koruma aparatlarına çevirerek yeniden kullanımını sağladıklarını ifade ediyor.

HATIRA ORMANLARI

Bir diğer projelerinin ise hatıra ormanları olduğundan bahseden Yiş, "Ürünlerimize yapılan her on yorum için bir fidan dikiyor, LCW ormanları yapıyoruz. TEMA Vakfı aracılığıyla oluşturduğumuz Giresun Armutlu-2, Malatya Karıncalık, Malatya Aşağıulupınar illerinde her biri 10 bin fidanlık hatıra ormanlarımız bulunuyor. Ayrıca Kilis Yeniyurt ile Gaziantep Sarılar illerinde de hatıra ormanları hayata geçirmeyi planlıyoruz'' şeklinde konuşuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR