USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

31 Temmuz 2021 13:50

E-ihracatta yüzde 40 büyüdü

Mobilya sektörü, yurt içi hammadde tedariğinde sıkıntılı günler geçirse de ihracat ve e-ihracat yapan firmalar, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 büyüdü

E-ihracatta yüzde 40 büyüdü

Hayatımıza 2020 yılında giren pandemi süreci, birçok sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de satışları e-ticarete yöneltti. Bu dönemde döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar da ihracat ve e-ihracat yapan firmaların satışlarına yansıdı. 2021 yılında tüm bu gelişmelerle küresel ticarette satış rekoru kırmayı hedefleyen mobilya sektörü, geçen yılın aynı dönemine göre ilk yarıda yüzde 16 büyüme sağladı.

"CADDEYILDIZ OLARAK İHRACATIMIZIN, CİROMUZ İÇİNDEKİ PAYINI YÜZDE 40'A ÇIKARDIK"

CaddeYıldız Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Yıldız; "2020 yılında İstanbul'da Oasis Cadde'de tek katta, bin 600 metrekare büyüklüğündeki yeni konsept mağazamızın açılışını yaptık. Showroomun yanı sıra dijital altyapıya olan yatırımlarımız sonucu, satışlarımızın yüzde 90'ını online kanallardan gerçekleştiriyoruz. 2020'de ciro bazında satış rakamlarımızı yüzde 120 artırdık. 2021 yılının ilk çeyreğini öngörü olarak aldığımızda, sene sonuna kadar ciro bazında yüzde 160 olarak büyümeyi hedefliyor ve bu doğrultuda ilerliyoruz. Geçtiğimiz yıl ihracatımızın ciromuz içindeki payı yüzde 25 olarak gerçekleşti. 2021 yılında da sektörümüz için önemli fırsatlar barındıran online mağazacılık alanında yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yurt dışı satışlarımızda artış sağladık ve en çok Bulgaristan, Almanya, Fransa, Avusturya ve İngiltere'ye satış gerçekleştirdik" açıklamasında bulundu.

ASYA ÜLKELERİNİ RADARINA ALDI

8 bini aşkın ev mobilyası ürününün satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldız, "İhracat hedeflerimizin başında İskandinav ve Asya ülkeleri geliyor. Afrika ülkelerine Kenya'ya dahi gönderim yapan bir marka olarak Türk mobilya grubu ürünlerini bir tıkla ulaşılabilir hale getiriyoruz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR